Hírek

26 év után folytatódik a Waterworld az eredeti karakterekkel

Waterworld-Vízivilág-Kevin-Costner

Készül a Waterworld – Vízivilág sorozat az eredeti film mögött is álló John Davis producer jóvoltából. Konkrétumokat nem tudni, de a filmkészítő eltökélt a kudarcos film folytatásában.

John Davis producer 25 év után visszatér a Waterworld – Vízivilág nyílt vizeire. Davis ugyanis sorozatot fejleszt a hírhedt film világában, amit streamingre küldenének – írja a Collider. Rendezőként Dan Trachtenberg, azaz a Cloverfield Lane 10. rendezője merült fel.

Davis azt is mondta, hogy nem rebootról van szó, hanem az 1995-ös film folytatását tervezgetik. „20 évvel később. Ugyanazok az emberek 20 évvel később” – jelentette ki a producer. Sajnos színészeket egyelőre nem nevezett meg.

Waterworld

A Waterworld főszereplője Kevin Costner, aki a szűkszavú Tengerész szerepében szeli a végtelen vizeket. A vízivilág tényleg végtelen, ugyanis a disztopikus jövőben a jégsapkák elolvadása után az egész bolygót víz borítja. A mutálódott testű férfi segít egy nőnek (Jeanne Triplehorn) és egy kislánynak (Tina Majorino) szárazföldet találni. Tervük megvalósítását az éhezés és egy rosszindulatú csoport gátolja, akiket a Dennis Hopper alakította Káplán vezet.

Davis komolyan gondolja a Waterworld sorozatot, bár a megközelítés még vita tárgyát képezi és még írókat sem szerződtettek a projekthez.

Ugyanígy kérdéses az is, hogy melyik streaming csatornán lesz elérhető a sorozat. Ami viszont biztos, hogy a gyártás a Universal televíziós részlegében zajlik.

A Waterworld korának legdrágább filmje lett. A 175 millió dolláros kiadási oldalt 264 milliós bevétel ellensúlyozta, amit a film nagyrészt a DVD piacnak köszönhet. A filmet Kevin Reynolds rendezte. A forgatást nehezítette, hogy a méregdrága díszletet egy kósza hurrikán lerombolta, így a tengeri Mad Max díszlettervezői kétszer is felépítették azt. Ezek után a kritikusok is felemás fogadtatásban részesítették a filmet. Reméljük a sorozat több sikerrel hajózik majd be nappalinkba.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com