Hírek

3. Izraeli Dokumentumfilm Fesztivál a Toldi moziban

toldiIdén is megrendezésre kerül a már hagyománnyá vált Izraeli Dokumentumfilm Fesztivál: 5 nap, 6 film, 6 igaz történet – április 19. és 23. között a Toldi moziban.

Az Izraeli Kulturális Intézet idén harmadik alkalommal rendezi meg az Izraeli Dokumentumfilm Fesztivált április 19. és 23. között a Toldi moziban. A Fesztiválon idén 6 filmet mutatunk be, olyan alkotásokat, melyek az izraeli társadalmat és történelmet egy-egy eltérő, egyedi aspektusból ábrázolják.

Megható és igaz történetek mesélnek a nézőknek családi emlékek során kibontakozó múltbéli titkokról és egy ellenséges határvonalakon átívelő barátságról; az izraeli-arab konfliktusról egy izraeli-arab szerző, publicista és forgatókönyvíró szemszögéből, és az etiópok és izraeliek együttéléséről egy izraeli-etiópiai-jemeni együttes turnéját követve nyomon. Megismerhetjük az auschwitzi túlélők és a karjukra tetovált számok közötti különös kapcsolatot, és a minden kihívásokkal szemben győzedelmeskedő családi köteléket nagymama és unokája között, mely az Izrael történelmének meghatározó pillanatait megörökítő fényképek és a fényképbolt megmentéséért folyó harc során bontakozik ki a szemünk előtt.

Docaviv Film Festival (The Tel Aviv International Documentary Film Festival); Ophir Academy Award (Israeli Oscar); Docu Be’er Sheva Documentary Film Festival; News & Documentary Emmy Award – csak pár példa azok közül a fesztiválok közül, melyeken az idei Izraeli Dokumentumfilm Fesztiválon vetített filmeket díjakkal jutalmazták.

A vetítések mellett az egyes filmekhez kapcsolódó beszélgetésekkel is várja az Izraeli Kulturális Intézet az érdeklődőket: vendégünk lesz Lányi Eszter, a Haver Alapítvány alapítója és kuratóriumi elnöke, Schönberger Ádám, a Marom Egyesület elnöke, de betekinthetünk az „Élünk csendesen” című film gyártásának kulisszái mögé a Heymann Brothers Films munkatársa segítségével, a „Google Baby” című film kapcsán pedig a melegpárok gyermekvállalásáról beszélgetünk.

 Filmismertetők és program: http://izraelikultura.hu/dokumentumfilm-fesztival
Az online programfüzet innen tölthető le.

Horváth Balázs

Még nem írt bemutatkozást, de hamarosan fog, megígérjük.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!