Hírek

300 millióból készül tévéfilm a váci múmiákról

NFI-Nemzeti-Filmintézet

A Nemzeti Filmintézet Televíziós Döntőbizottságának határozata alapján 300 millió forintos támogatást kap a Memento Mori című televíziós játékfilm.

A Nemzeti Filmintézet Televíziós Döntőbizottsága lassan két éve – többnyire – havonta dönt az aktuális kisképernyőre szánt filmalkotások finanszírozásáról. A december 10-i határozat alapján a Döntőbizottság három dokumentumfilm és egy játékfilm gyártását támogatja – szól a sajtóközlemény.

A dokumentumfilmek között 21 millió forintos gyártási támogatást kap Borsody István rendező és Skrabski Fruzsina producer

Ezüstcsapat című dokumentumfilmje, ami az 1938-as párizsi labdarúgó világbajnokság elképesztő történetéről szól. A magyar válogatottat a döntőben Olaszország győzte le.

Nordin Eszter rendező-producer A fiú, aki felnevelte önmagát címmel készülő dokumentumfilmje egy értelmi sérült családba született fiú életútját követi 23 éven át. Nordin filmje azt a kérdést járja körül, hogy ki képviseli a gyermek érdekeit. A dokumentumfilm 12 millió forintos támogatásban részesül.

Édes örökség címmel Fatér Ambrus és Akar Péter rendezők a budapesti Onyx étterem újjáépítésének történetét mutatják be az NFI 25 millió forintos támogatásával. A világhírű két Michelin-csillagos étterem történetében a vezetés anyáról lányára szállt.

Az egyetlen televíziós játékfilm, ami ebben a hónapban gyártási támogatást kapott Kiss-Stefán Mónika rendező-producer filmje. A Memento Mori gyártására 300 millió forintot szavazott meg a Nemzeti Filmintézet. A film azt az esetet állítja középpontba, mikor 1994-ben a váci Fehérek templomának felújítása során a munkások egy elfalazott ajtót találtak.

Az ajtó a templomtorony alatt fekvő elfelejtett kriptába vezetett, ahol 265 díszes koporsó volt található.

A Memento Mori a XVIII. századból származó 265 múmia sorsával, személyes történeteivel foglalkozik. A film forgatókönyvét Kiss-Stefán Mónika, Maruszki Balázs (Pécsi szál)és Dubinyák Réka írták.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com