Hírek

Sevilla készen áll a díjátadóra – 31. Európai Filmdíj-átadó

Ervin Nagy, Alexandra Borbély. The two actors in the Berlinale Palast. CompetitionTestről és lélekről (On Body and Soul). Berlinale 2017
Borbély Alexandra és Nagy Ervin a Berlinalén (2017)
Már csak három nap választ el bennünket a szombati 31. Európai Filmdíj-átadótól, ahol az egybegyűlt európai filmesek, EFA tagok, vendégek, jelöltek és nyertesek közösen ünneplik majd Sevillában az európai filmgyártás legjavát.  

Európa sokszínűségét illusztrálva hat színész és színésznő vezeti majd végig a közönséget a ceremónián: Rossy de Palma (Spanyolország), Ashraf Barhom (Izrael), Amira Casar (Franciaország), Anamaria Marinca (Románia), Ivan Shvedoff (Oroszország) és Tom Wlaschiha (Németország).
 
A huszonkét díj átadóiként csatlakoznak hozzájuk Victoria Abril (Spanyolország), Hanna Alström (Svédország), Borbély Alexandra (Magyarország/Szlovákia), Anna Geislerová (Csehország), Vicky Krieps (Luxemburg) és Emmanuelle Seigner (Franciaország) színésznők, férfi kollégáik Carlos Areces (Spanyolország), Chiwetel Ejiofor (Egyesült Királyság), Alexander Fehling (Németország) és Nahuel Pérez Biscayart (Franciaországban élő argentin), továbbá a legendás ír filmes Jim Sheridan és Wim Wenders, az Európai Filmakadémia elnöke.
 
Az élő zenei programot andalúz művészek szolgáltatják: a sevillai táncos-koreográfus Andrés Marín és a flamenco énekes Rocío Marques.

Ralph Fiennes kapja idén az Európai Hozzájárulás a Világ Filmművészetéhez díjat,

míg Carmen Maura életműdíjat vehet át. Az EFA elnökének és igazgatótanácsának elismerését, amelyet eddig mindössze négy alkalommal adtak át, Costa-Gavras kapja. Konstantinos Kontovrakis és Giorgos Karnavas görög producerek az EURIMAGES koprodukciós díját vehetik át, amely a koprodukciók létfontosságú szerepét hivatott elismerni.
A ceremónia vendégei között lesznek jelölést kapott rendezők: Ali Abbasi, Lukas Dhont, Matteo Garrone, Samuel Maoz, Paweł Pawlikowski, Alice Rohrwacher, színésznők Marie Bäumer, Halldóra Geirharðsdóttir, Bárbara Lennie, Eva Melander, Alba Rohrwacher és színészek is Jakob Cedergren, Rupert Everett, Marcello Fonte, Sverrir Gudnason, Tomasz Kot és Victor Polster.
 
Az élő közvetítés a http://www.europeanfilmawards.eu oldalon szombaton fél hatkor kezdődik Jake Cunningham és Sam Howlett kommentálásával a vörös szőnyeges érkezésekkel, a gyönyörű Teatro de la Maestranza közel 1600 meghívottat lát majd vendégül. A vörös szőnyegen felállított stúdióban Knut Elstermann német filmes újságíró beszélget majd a vendégekkel.
Idén két egészestés magyar filmért is izgulhatunk: az Egy nap az Európai Felfedezés kategóriában, az Egy nő fogságban a legjobb dokumentumfilm díjáért versenyzik. A további jelöltek listája itt olvasható.

Sajtóközlemény

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com