Hírek

3D-s film a kupolában

kupolaA világűr meghódításának legfontosabb pillanatait mutatja be a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat csillagászati intézménye, a Budapesti Planetárium legújabb, 3D-s filmje, amelynek bemutatóját csütörtökön tartják.

A világűr meghódítása című összeállítás az első kísérleti rakétáktól a mai modern űreszközökig bezáróan eleveníti fel az űrkutatás legfontosabb állomásait. A filmben térhatású animációk repítik a bolygóközi térbe a nézőket, akik így testközelből tapasztalhatják meg a rakétafellövések iszonyatos erejét – tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Gráner József rendező filmjét a téli időszakban hetente háromszor tűzi műsorra a planetárium: hétfőnként 14.30-tól, csütörtökönként 17 órától, szombatonként pedig 16 órától vetítik.

Az aktuális műsorról az intézmény honlapján lehet tájékozódni.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya