Hírek

4 nap tömény mozi – több mint 50 film a Cinema City Filmünnepen

Október 25. és 28. között a mozirajongók három filmet premier előtt, hatot premierként, és összesen pedig több mint ötven alkotást tekinthetnek meg a Cinema City által megrendezett Filmünnepen.


Az érdeklődők a fővárosi és vidéki Cinema City mozikban élvezhetik a „mozi ünnepét”, amely során minden formátumban – 2D, 3D, IMAX, VIP 2D, VIP 3D, 4DX 2D, 4DX 3D és ScreenX – kedvezményes áron megtekinthetőek lesznek a filmek. Az X – A rendszerből törölve című filmet akadálymentes formában is bemutatják: MobileConnect alkalmazással a látás -és hallássérültek is élvezhetik a filmezést az Aréna és Allee mozijaiban.

Az esemény sajtótájékoztatója a Cinema City Aréna VIP részlegén zajlott, ahol Buda Andrea, a Cinema City PR -és marketing igazgatója ismertette az eseménysorozat programját. Eközben letesztelhettük és végigkóstolhattuk a Cinema City új menüjét (melyről garantáljuk, hogy minden fogása remekmű). A körülbelül egyórás esemény kellemes légkörben zajlott, előrevetítve ezzel a Filmünnep hangulatát.

A sajtótájékoztató után került sor Szilágyi Zsófia Egy napjának vetítésére,

amely már a magyar mozikba kerülése előtt óriási sikereket aratott – többek között elnyerte a cannes-i filmfesztivál legjobb első filmnek járó FIPRESCI-díját. A film egy háromgyerekes anyuka egy átlagos napját mutatja be – mindenféle felesleges dráma vagy extrém történés beiktatása nélkül. A film olyan feszes tempójú és izgalmas, hogy feleslegesnek érezzük a sok akciófilmet és thrillert, amikor egy átlagos ember átlagos napja is ennyi feszültséggel és megoldandó küldetéssel jár.

Premier előtt lesz látható az Egy nap Szamosi Zsófia főszereplésével

Az Egy nap mellett premier előtt megtekinthető lesz egy szintén magyar alkotás, az X – A rendszerből törölve című Ujj Mészáros Károly-film, Balsai Móni főszereplésével – és ez a felállás a Liza, a rókatündér fényében sok jót ígér.

A hivatalos bemutató előtt láthatjuk még a Freddie Mercury életéről szóló angol-amerikai életrajzi drámát, a Bohém rapszódiát, valamint a Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációt.

Ahogyan Buda Andrea jelezte: „a Halloween szellemében a Filmünnep vérfagyasztó filmeket is tartogat”; premierként lesz megtekinthető a Halloween című horror, vagy a Libabőr 2 – Hullajó Halloween című családi vígjáték is – utóbbi azok számára, akik kevésbé a rettegett,

inkább a humoros oldalát ragadnák meg a halloweeni láznak.

Szintén premierként láthatjuk majd Mark Wahlberg 22 mérföld című akció-thrillerét, A bűnöst, amely elnyerte a Sundance Fesztivál közönségdíját, valamint a Legénybúcsú Bt. című francia vígjátékot is.

Kép: Piti Marcell / Megafilm
A nyitott párkapcsolatok dilemmáját a Nyitva rendezőjével, Nagypál Orsolyával lehet megvitatni

A Filmünnep közönségtalálkozókat és filmklubokat is szervez; többek között a Nyitva című, nem hétköznapinak ígérkező vígjáték rendezőjével, Nagypál Orsolyával, valamint egy filmklub keretein belül az Anyám!-ról beszélgethetnek a nézők.

Az esemény részletei itt érhetőek el. 


Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.