Hírek

A 48 óra sem ússza meg a remake-et

A 80-as évek kedvelt akcióvígjátéka, a 48 óra remake-jét a Paramount készíti el a Jólét alkotógárdájával.

Benny és Josh Safdie rendezheti a 48 óra remake-jét – írja a Variety. A testvérpár legutóbb a Robert Pattinson főszereplésével készült Jóléten (Good Time) dolgozott.

Az Eddie Murphy és Nick Nolte főszereplésével készült eredeti 48 óra óriási sikert hozott a Paramount stúdiónak 1982-ben. Ez volt Murphy első filmszerepe, egy bebörtönzött kisstílű bűnözőt játszott, akit azért engednek ki két napra a börtönből, hogy segítsen megtalálni két rendőr gyilkosát a Nolte által játszott nyomozónak.

A filmet Walter Hill rendezte, és 80 millió dollárt termelt.

Ma úgy tartják, a 48 óra teremtette meg a „buddy cop” műfaját, előkészítve a Beverly Hills-i zsarut, a Halálos fegyvert vagy a Csúcsformában-t.

Az új filmet A majmok bolygója: Háborúért és A legnagyobb showman-ért is felelős Chernin Entertainment készíti, a Jóléthez hasonlóan Oscar Boyson és Sebastian Bear-McClard producerekkel. A forgatókönyvért Josh Safdie mellett Ronald Bronstein és Jerrod Carmichael felel, utóbbi az NBC sitcomjából, a The Carmichael Show-ból lehet ismerős. Hogy kik játsszák a főszerepeket, egyelőre nem ismert.

A Cannes-ban debütált, végül a filmzenéjéért díjazott Jólét kétmillió dollárt hozott augusztusi bemutatója óta, öt Spirit Award-jelölést gyűjtött be, többek közt Robert Pattinsont, a két rendezőt és Bronsteint is elismerték.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu