Hírek

5+1 dolog, amit nem tudtál a Kisasszonyok forgatásáról

Hamarosan mi is láthatjuk végre Greta Gerwig Kisasszonyok adaptációját, addig azonban lássunk hat érdekességet a forgatás és az előkészületek háza tájáról, melyekről lehet, hogy nem hallottál még.

Szűk négy hét, és nálunk is mozikba kerül a Lady Birdöt is megálmodó Greta Gerwig Kisasszonyok-feldolgozása, amelyet széles körben dicsér a szakma, és az Oscar versenyében is komoly esélyekkel indul több kategóriában is. A film eddig smink és haj, illetve filmzene kategóriában került a shortlistbe, ahonnan később majd leszűkítik a végső jelölteket. De Gerwig a rendezés és az adaptált forgatókönyv, sőt akár a legjobb film címéért is harcba szállhat, míg az eddigi kritikák alapján Florence Pugh és Timothée Chalamet játéka emelkedik ki.

A Variety cikke alapján most összeszedtünk néhány érdekességet a filmmel kapcsolatban, hogy kicsit megkönnyítsük a várakozást.

1) A film ötlete már azelőtt felmerült a Sonynál, hogy Gerwig Lady Bird című első teljesen saját rendezése a mozikba került volna, így a stúdió eredetileg csak a klasszikus filmre írására fogadta volna fel az alkotót. Ő azonban nyíltan kijelentette, hogy ezt a filmet csak ő képes megrendezni, ezért neki kell adniuk a lehetőséget. A Sony végül belement a dologba, és valószínűleg azóta sem bánják a döntésüket.

2) Nem Gerwig az egyetlen ennyire határozott és magabiztos figurája az alkotás stábjának: Saoirse Ronan állítólag kerek perec megmondta, hogy ő fogja alakítja Jót, amikor kettejük közt felmerült a Kisasszonyok ismételt megfilmesítése. Az persze nehezen vitatható, hogy a rendezőnő ne szánt volna valamilyen szerepet előző filmje főszereplőjének, Ronan azonban semmilyen felkérést nem várt meg, egyszerűen csak kisajátította az egyik legfontosabb szerepet.

3) Ahogy az az előzetesekből is szembeötlő, a forgatás nemcsak, hogy mozgalmas és feszes tempójú volt, de a lányoknak konkréten több jelenetben is futniuk kellett. Mindezt persze újra és újra elpróbálva a kamerák előtt, így nem is csoda, hogy az utolsó időszakra egy-két színésznő annyira lefogyott, hogy a kosztümök sem álltak úgy rajtuk, ahogy igazán kellene.

4) Nem úgy maga Gerwig, aki terhesen kezdett bele a projektbe, így kis túlzással éjjel-nappal csak evett. A stáb egyébként sok ideig nem is tudott arról, hogy a rendezőnő állapotos.

5) A Laurie-t alakító Chalamet-nek Baudelaire verseit olvasva kellett készülnie a szerepre, a gardrób tekintetében azonban szinte teljesen szabad kezet kapott. Jacqueline Durran jelmeztervező ugyanis azt gondolta, hogy a fiatal színésznek a való életben is annyira hibátlan az ízlése, hogy elég csak odaadni neki a ruhákat, a párosításokat pedig rá is lehet bízni.

+1) Gerwig nagyon röviden beszélt egyik következő projektjéről is. Azt eddig is tudtuk, hogy férjével, Noah Baumbach író-rendezővel karöltve belevág egy Barbie-filmbe, amelyben Margot Robbie alakítja majd az ikonikus játékbabát. Most pedig az derült ki, hogy egy tap táncos musical ötlete is nagyon érdekli őt. Bár részletekbe egyelőre nem bocsátkozott, mi bármikor nyitottak vagyunk egy újabb Kaliforniai álomra.

A Kisasszonyok tehát január 30-án kerül a hazai mozikba, és Ronan, Pugh és Chalamet mellett olyan neveket találunk még benne, mint Emma Watson, Meryl Streep, Laura Dern, Bob Odenkirk, Eliza Scanlen és James Norton.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com