Hírek

55 napig forgott a Trónok harca legnagyobb csatája

Jonathan Quinlan rendezőasszisztens Instagram oldalán jelent meg az a mára már eltávolított köszönő üzenet, melyből kiderült, a Trónok harca alkotói filmtörténeti mérföldkővel zárnák a szériát – olvastuk a watchersonthewall.com rajongói oldalon.

A Trónok harca történetében eddig is kiemelkedő szereppel bírtak a csaták – gondoljunk csak a fattyak egészen grandiózus összecsapására –, de, ha lehet hinni a posztnak, a winterfelli csatához foghatót még nem láttak a rajongók. Nem is csoda, hiszen a stáb 55 napon – azaz éjszakán – keresztül dolgozott, hogy minden idők legnagyszabásúbb látványosságot készítsék el nekünk. 11 héten keresztül 3 helyszínen forgott „a hideg, a hó, a sár, és Toome birkaszarja” nehezítette felvétel. Ez minden bizonnyal tévés rekord – hiszen a Battle of Bastards is mindösszesen 25 napig készült.

Címkék
Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Jelenleg a Filmtekercs Vizuális Kultúráért Egyesület alelnökeként a Filmtekercs offline rendezvényeiért és partnerkapcsolataiért felel. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya