Hírek

56 éves korában meghalt Michael Nyqvist, A tetovált lány sztárja

Mikael Nyquist

A svéd Michael Nyqvist, kedden, hosszan tartó harc után hunyt el tüdőrákban. 56 éves volt – olvastuk a Variety.comon.

Bár legjobban A tetovált lány trilógiából ismerhették a nézők, nemcsak odahaza, de Amerikában is befutott művész volt: Tom Cruise oldalán a főgonoszt játszotta a Mission: Impossible – Fantom protokoll című filmben és Viggo Tarasovként láthattunk Keanu Reeves mellett a John Wickben is.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Az otthoni áttörés 2000-ben jött el számára, amikor Lukas Moodysson dramedyjében, az Együttben kapott szerepet – ez meghozta számára az első Guldbagge jelölést. Később, 2002-ben meg is nyerte a díjat A szomszéd fiú a sírban című filmben nyújtott alakításáért. Nyqvist nemzetközi hírnevét Mikael Blomkvist karakterének köszönhette, amit Stieg Larsson Lisbeth Salander-trilógiáját feldolgozó Millenium című hat részes sorozatban öltött magára először.

Nyqvist íróként is tevékenykedett, önéletrajzi kötetében, a 2010-ben jelent meg När barnet lagt sigben örökbefogadásának történetét és biológiai szüleinek felkutatását írta meg.

Felesége és két gyermeke gyászolják.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés