Hírek

6. évaddal véget ér a Peaky Blinders sorozat – Jöhet a film?

A korábbi tervekkel ellentétben a Peaky Blinders következő, 6. évada lesz a sorozat záró etapja. De senki ne búsuljon! Birmingham bandája visszatér valamilyen formában – írja a Variety.

A Peaky Blinders, azaz a Birmingham bandája az elmúlt évek egyik legerősebb sorozata, amely komoly rajongói táborral is bír. A Cillian Murphy vezette gengszter-üzletember-politikus csapat története azonban a tervezett 7 évad helyett most a 6. évaddal véget érhet. Legalább is egyelőre.

A sorozatért felelős Steven Knight ugyanis megerősítette, hogy valamilyen formában mindenképpen folytatódik majd az alkotás. Akár filmet is kaphatnak a „jóvágású angol urak”.

Ahogy persze számos más befutott darab esetében is (pl. The Walking Dead, Trónok harca), itt sem kizárt az sem, hogy egy újabb sorozat érkezzen a történethez. Knight bejelentése tág volt annyira, hogy sokak szerint egy előzménysorozatot kap majd a Peaky Blinders.

A BAFTA-díjas brit mű egyébként szépen építkezett az évek során, ahogy helyi gengsztervezérből befolyásos parlamenti képviselőt csinált Tommy Shelby-ből. A 2019-ben megjelent 5. évad pedig ha el is indult a mainstream irányba, sikerült megtartania a minőségét.

Ha pedig belegondolunk, hogy a sorozat eredetileg 7 évados lett volna, akkor meg is van az anyag egy egészestés filmhez.

A változást egyébként nem meglepő módon a koronavírus hozta el itt is: a 6. évad csúszása miatt döntöttek úgy a készítők, hogy záró évaddá avanzsálják a most készülő folytatást.

Az izgalmas, csavaros és okos forgatókönyv mellett a hangulat, a kosztümök, no meg a csodálatos képi és zenei világ emelik a Peaky Blinderst a legjobbak közé. A sorozat azonban nem lenne az, ami Cillian Murphy és a többiek hibátlan alakítása nélkül. Paul Anderson, Helen McCrory, Finn Cole és Sophie Rundle is mind kiválóak a műben. A sorozatban állandó vendégszereplő Tom Hardy is, aki pályája egyik legjobb alakításait nyújtja, amikor fellép a birminghami fiúk mellett – vagy éppen ellen.

A brit földön forgó sorozat munkálatai a járványhelyzet miatt ugyan csak lassabban tudnak haladni, de remélhetőleg már az idei év végén elénk kerül a 6., egyben utolsó évad. Hiszen nincs okunk a szomorúságra, ha tényleg vár ránk egy film is.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.