Hírek

6 új rövidfilmmel emlékeznek meg a 40 éves Alienről – Előzetes

Idén 40 éve, hogy bemutatták Ridley Scott kultfilmjét, az Alient, ami nálunk A nyolcadik utas: a Halál címen futott. A méltó megemlékezés céljából pedig 6 alienes rövidfilm kerül a netre hamarosan, amelyek még előzetest is kaptak – írja a comingsoon.

1979-ben érkezett Ridley Scott horror sci-fije, amelyet később másik három Alien-film követett Sigourney Weaver főszereplésével. És bár A bolygó neve: Halál James Cameron, A végső megoldás: Halál David Fincher, a Feltámad a Halál pedig Jean-Pierre Jeunet munkája, Scott azért nem köszönt el teljesen az alienes univerzumtól. ’12-ben készült el a Prometheus, ’17-ben pedig az Alien: Covenant. Igaz, az utóbbi eléggé megosztotta az embereket. Még nálunk a ‘tekercsnél is született egy pro kritika és egy kontra kritika. Hogy készül-e új darabbal Ridley Scott, azt egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy a 40. évforduló alkalmából 6 új rövidfilmmel jelentkezik a 20th Century Fox.

A kisfilmek március 29-től kerülnek fel az internetre az IGN jóvoltából. A 6 alkotás a következő: Alien: Alone, Alien: Containment, Alien: Harvest, Alien: Night Shift, Alien: Ore, Alien: Specimen. Ráadásul már egy rövidke előzetes is érkezett, hogy hangulatba hozzon minket.

Mindegyik darabot más rendező készített, a történetek azonban természetesen eléggé hasonlítanak majd egymásra. Azt is tudjuk, hogy a 6 filmből 3-nak női főszereplője lesz, egynek egy férfi, kettő pedig egy kisebb legénységgel dolgozik majd. Mindez persze Ellen Ripley karaktere után nem egyedi: nem először látunk majd erős női szereplőket szembeszállni a szörnyekkel.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com