Hírek

6 új rövidfilmmel emlékeznek meg a 40 éves Alienről – Előzetes

Idén 40 éve, hogy bemutatták Ridley Scott kultfilmjét, az Alient, ami nálunk A nyolcadik utas: a Halál címen futott. A méltó megemlékezés céljából pedig 6 alienes rövidfilm kerül a netre hamarosan, amelyek még előzetest is kaptak – írja a comingsoon.

1979-ben érkezett Ridley Scott horror sci-fije, amelyet később másik három Alien-film követett Sigourney Weaver főszereplésével. És bár A bolygó neve: Halál James Cameron, A végső megoldás: Halál David Fincher, a Feltámad a Halál pedig Jean-Pierre Jeunet munkája, Scott azért nem köszönt el teljesen az alienes univerzumtól. ’12-ben készült el a Prometheus, ’17-ben pedig az Alien: Covenant. Igaz, az utóbbi eléggé megosztotta az embereket. Még nálunk a ‘tekercsnél is született egy pro kritika és egy kontra kritika. Hogy készül-e új darabbal Ridley Scott, azt egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy a 40. évforduló alkalmából 6 új rövidfilmmel jelentkezik a 20th Century Fox.

A kisfilmek március 29-től kerülnek fel az internetre az IGN jóvoltából. A 6 alkotás a következő: Alien: Alone, Alien: Containment, Alien: Harvest, Alien: Night Shift, Alien: Ore, Alien: Specimen. Ráadásul már egy rövidke előzetes is érkezett, hogy hangulatba hozzon minket.

Mindegyik darabot más rendező készített, a történetek azonban természetesen eléggé hasonlítanak majd egymásra. Azt is tudjuk, hogy a 6 filmből 3-nak női főszereplője lesz, egynek egy férfi, kettő pedig egy kisebb legénységgel dolgozik majd. Mindez persze Ellen Ripley karaktere után nem egyedi: nem először látunk majd erős női szereplőket szembeszállni a szörnyekkel.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya