Hírek

71 éves korában elhunyt Kirstie Alley

Kirstie Alley, a Cheers és a Nicsak, ki beszél sztárja 71 éves korában, családja körében hunyt el december 5-én. Pályatársai, barátai és persze a nézők is egy csodás komikaként emlékeznek rá.

Alley több mint tíz évig alakította Rebecca Howe bárigazgatót a Cheers több mint 100 epizódjában, de a hazai közönség egyértelműen a Nicsak, ki beszél-sorozatban zárta a szívébe. Alley az 1980-as évek és az 1990-es évek elejének egyik legtermékenyebb színésznője volt, akit elsősorban vígjátékokban láthatott a közönség, de szerepelt az 1982-es Star Trek II: A kán haragja című sci-fi folytatásában, valamint az 1984-es Gyilkos robotok című sci-fi thrillerben is, ahol Tom Selleckkel játszott együtt. 1990-ben Bill Pullman, Carrier Fisher és Sam Elliott oldalán a Házinyúlra nem lövünkben tűnt fel. 1995-ben Steve Guttenberggel és az Olsen ikrekkel szerepeltek a Kettőn áll a vásárban, ami talán a közönség körében az egyik legjobban kedvelt filmje – nem véletlen, hogy a tévék újra és újra műsorra tűzik.

Sokat kritizálták súlya miatt, de képes volt ebből is inkább viccet csinálni: hét epizódban parodizálta saját magát a Fat Actress című sorozatban 2005-ben. Pályafutása során számtalan díjra jelölték, két Emmy-díjat pedig el is nyert a Cheersben és a David anyja című filmben nyújtott alakításáért. A kansasi születésű színésznő, aki a komikus és a komolyabb szerepekben egyaránt remekelt, utoljára a kis képernyőn tűnt fel Ryan Murphy Scream Queens: Gyilkos történet című sorozatában Jamie Lee Curtis mellett, valamint a You Can’t Take My Daughter című tévéfilmben.

John Travolta, aki partnere volt a Nicsak, ki beszél-szériában, az Instagramon búcsúzott tőle, felfedve, hogy egészen különleges kapcsolat fűzte a színésznőhöz. Cheers-béli partnere, Tad Danson egy régi epizód újranézésével emlékezett: „Kirstie igazán zseniális volt benne. Az a képessége, ahogyan eljátszotta az idegösszeomlás szélén álló nőt, egyszerre volt megható és hisztérikusan vicces. Megnevettetett harminc évvel ezelőtt, amikor leforgatta azt a jelenetet, és ma is ugyanúgy megnevettetett.”

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!