Hírek

7500 – előzetes

Joseph Gordon-Levitt

Megérkezett Patrick Vollrath első egész estés, Platónt idéző rendezésének, a 7500 című thrillernek előzetese, Joseph Gordon-Levittel a főszerepben.

Joseph Gordon-Levitt nevét Oliver Stone (kötelezően) sokakat megosztó Snowdenje óta viszonylag keveset hallani. Különösen, ha a korábbi időszak népszerűségét vesszük alapul. A 7500 című thrillerben azonban ismét feltűnik A sötét lovag: Felemelkedés és az Eredet sztárja.

A szerep kedvéért a színész úgy tűnik ismét magasabb fokozatra kapcsolt. A 2016-ban, az Everything will be okay című filmjéért, a legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriában Oscar-díjra jelölt Patrick Vollrath pedig izgalmas lehetőséget kapott rendezőként.

Gordon-Levitt egy Berlinből Párizsba tartó gép fiatal másodpilótáját, Tobiast alakítja, aki számára a megszokottan induló nap egy pillanat alatt fordul át rémálomba, amikor  terroristák támadják meg az utasokat.

Egy hétköznapi ember néz szembe egy sokkoló helyzettel. Elkezdődik az idegőrlő játszma a gépeltérítők és a személyzet között.

A fullasztó atmoszférájú történetvezetést a film vizualitása is követi. Szinte a teljes játékidő egy zárt, sötét, szűk térben játszódik. A két pilóta a gép felszereléséhez tartozó kamerák segítségével láthatja az utastérben zajló események egy részét.

Ilyenformán Platón barlanghasonlatának egy modern változatát ígéri az előzetes: Két biztonsági övekkel lekötött ember, akiknek a háta mögött zajlanak az események, amiből csak nagyon keveset látnak.

Ennél több azonban nem derül ki, ilyen szempontból óvatosan adagolja az információt az előzetes. Kérdés, hogy mennyiben tud a film újat hozzátenni a kamaradrámákat idéző helyzethez.

A film 2020. június 19-én debütál az Amazon streaming szolgáltató platformján.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya