Hírek

78 napig forgatta a Furiosa egyik akciójelenetét George Miller

furiosa-anya-taylor-joy

A 15 perces jelenet forgatásában 200 kaszkadőr vett részt. A Furiosa: Történet a Mad Maxből májusban debütál a cannes-i filmfesztiválon és a mozikban.

A Mad Max: A harag útja előzményfilmjében Charlize Theron után Anya Taylor-Joy játssza Furiosa fiatalabb verzióját. A Furiosa: Történet a Mad Maxből Furiosa történetét meséli el, amelyet Miller már A harag útja idején megalkotott, hogy a szereplők jobban elmerülhessenek a film világában.

A 2015-ös A harag útja hatalmas siker lett, egyebek mellett 6 Oscar-díjat nyert, így merész vállalkozás megpróbálni felülmúlni ezt. George Miller viszont bizonyára nem bízza a véletlenre az eredményt: producere, Doug Mitchell a Total Film magazinban arról mesélt, hogy a filmben szerepel egy 15 perces akciójelenet, amelyet 78 napig forgattak 200 kaszkadőrrel. A stáb a „Lépcső a semmibe” (Stairway to Nowhere) fedőnevet adta a jelenetnek.

Bár a konkrét részleteit titokban tartották, Anya Taylor-Joy is beszélt a szóban forgó jelenetről. „George és én sokat beszélgettünk arról, hogy miért volt olyan hosszú a jelenet. Azért, mert egy csata során látjuk a felhalmozott képességeket, és ez nagyon fontos ahhoz, hogy megértsük, mennyire találékony Furiosa, illetve megismerjük a szívósságát is. Ez a leghosszabb jelenet, amit valaha is forgattunk. Aznap, amikor befejeztük, mindenki kapott egy ‘Stairway to Nowhere’ bort!” – idézi az IndieWire.

A Mad Max: A harag útja 380 millió dollárt hozott a jegypénztáraknál világszerte, 150 millió dolláros költségvetéssel szemben. A Furiosa főszereplői Chris Hemsworth, Tom Burke és Alyla Browne, a forgatókönyvet Miller és Nico Lathouris írta. A film premierje a tervek szerint május 15-én lesz a Cannes-i Filmfesztiválon, a magyar mozikba pedig május 23-án érkezik.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com