Hírek

Karlovy Vary 2015: Nagy sikerű koncertet adott az Omega

Karlovy VaryNagy sikerű közös koncertet adott szerdán este Karlovy Varyban a magyar és a cseh rockzene két legendás együttese, az Omega és az Olympic.

A mintegy tízezer néző előtt a városi szabadtéri színpadon rendezett koncert a jubileumi 50. nemzetközi filmfesztivál egyik nagy érdeklődéssel várt kísérőrendezvénye volt.

Az Omega és az Olympic legutóbb 43 éve lépett fel együtt Karlovy Varyban. A magyar rockerek játékát a város szimfonikus zenekara is kísérte. „A totalitárius rendszer idején a rockzene cseh szerelmesei Magyarországra jártak jó zenét hallgatni, ahol mégiscsak könnyebben lehetett lélegezni. A korabeli sztár az Omega együttes, majd a Lokomotív GT volt” – jelentette ki Jirí Klsák, Karlovy Vary polgármesterének helyettese a koncert megnyitóján.

Az Omega-Olympic közös koncert a nemzetközi filmfesztivál keretében immár hagyományosan megrendezett városnap része volt. Szintén hagyomány, hogy a fellépő könnyűzenei együtteseket a város szimfonikus zenekara is kíséri. A két legendás rockzenekar nem először találkozott Karlovy Varyban. „Fellépésünk előtt megnéztem a krónikánkat, amelyből megtudtam, hogy első közös fellépésünkre 1972. június 23-án került sor a városban” – mondta Petr Janda, az Olympic vezetője a koncert után újságíróknak.

Az Omega és az Olympic között kapcsolat több évtizedes múltra tekint vissza. A magyar rockegyüttes igen népszerű Csehországban. A Gyöngyhajú lány című slágert Ales Brichta énekli csehül, és még ma is gyakran felhangzik a rádiókban.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com