Hírek

Az Amazon 8,45 milliárd dollárért felvásárolta az MGM-et

Ez azt is jelenti, hogy az óriásvállalat az MGM-mel együtt a teljes James Bond életművet is felvásárolta, nem éppen fillérekért: 8,45 milliárd dollárért, átszámítva körülbelül 2425 milliárd forintért.

Pontosan egy hete írtunk arról, hogy Jeff Bezos óriáscége, az Amazon bekebelezné az 1924-ben alapított, hatalmas és impozáns örökséggel rendelkező Metro-Goldwyn-Mayert. Az Amazon képviselői elmondták, hogy megőrzik majd az MGM örökségét, és nagyobb hozzáférést biztosítanak majd a nézőknek a művekhez.

Ez a bizonyos örökség 4000 filmből és 17000 tévéműsorból áll

– ezentúl az Amazon birtokában áll majd, ezzel pedig brutális mértékben növeli majd saját streamingcsatornája, az Amazon Prime kínálatát. Nem is akármilyen címekkel: az MGM-hez (vagyis már az Amazonhoz) többek között olyan nagy produkciók tartoznak, mint például a Rózsaszín párduc, a Rocky, az új Tomb Raider, a Bárányok hallgatnak, és bizony, a 007-es franchise, a maga 25 Bond-filmjével – adta hírül a Variety.

A nagy streamingháború – Hogyan vezet a Netflix, az Apple és a Disney harca Hollywood lassú halálához?

Mike Hopkins, a Prime Video és az Amazon Studios vezető alelnöke azt nyilatkozta: „Az üzlet nagyon izgalmas, felettébb ígéretes és sok lehetőséget kínál a sokszínű történetmeséléshez. Ennek érdekében az Amazon és az MGM csapata közösen fog együtt dolgozni.” Hopkins hozzátette, hogy

az MGM összes produkciója együttesen 180 Oscart és 100 Emmy-t nyert.

A stúdiónak világszerte nagyjából 800 alkalmazottja van. A Variety értesülései szerint a paktum az óriásvállalat és a stúdió tulajdonosa között 2021 végére lezárul, bár ez az információ még nincs hivatalosan megerősítve.

Kevin Ulrich, az MGM a következőképpen számolt be az üzletről: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy az MGM oroszlánja, amely régóta idézi Hollywood aranykorát, folytatja életét.” Hozzátette, „az a lehetőség, hogy összehangolják az MGM történetét az Amazonnal, inspiráló kombináció.”

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com