Hírek

’80-as évek parádé: Spielberg a Stranger Things alkotóival adaptál Kinget

A Netflix berkein belül készül Stephen King és Peter Straub A talizmán című könyvének adaptációja, a feladatra pedig igen sikeres alkotók szegődtek.

Stephen King és Steven Spielberg egyaránt a ’80-as években futottak fel világsikerű művészekké, a Stranger Things alkotói, a Duffer testvérek pedig rengeteget hódolnak előttük sorozatukban. Összenő az, ami összetartozik: jelen esetben Spielberg és Dufferék csatlakoztak A talizmán című King-regény megfilmesítéséhez – egyelőre úgy tűnik, csak produceri minőségben.

Furának nem fura, ellenben hibátlan – Stranger Things

Spielberg már lassan negyven éve tologatja maga előtt a projektet. 1982-ben, két évvel a megjelenés előtt már elolvasta a sztorit és megvette a jogait. Azóta több generáció is felnőtt, és sehol semmi. És mind tudjuk, hova kerülnek a halottnak tűnő projektek: a Netflix tárt karokkal várja őket. Az Amblin Entertainment, a Paramount Television Studios és a streamingóriás így közösen ülteti képernyőre a fantasy történetet.

A korábbi hírekkel ellentétben sorozat formájában valósul meg az adaptáció.

Curtis Gwinn szerzi a forgatókönyvet, aki már a Stranger Things kapcsán együtt dolgozott a Duffer fivérekkel.

A talizmán egy 12 éves fiú, Jack Sawyer körül forog, aki haldokló édesanyja megmentése érdekében szegődik útnak és találja magát egy párhuzamos valóságban. A címben szereplő ereklyét keresi, mely nem csupán a gyásztól kímélhetné meg, de a világ pusztulásától is.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés