Hírek

87 évesen elhunyt Larry King

Larry King műsorvezetőként és újságíróként dolgozott, évtizedek óta a CNN ikonikus figurájaként tartották számon. 1957 óta több mint 40 000 interjút készített, de több filmben és sorozatban is felbukkant, és számos szinkronszerepe volt.

Lawrence Harvey Zeiger 1933. november 19-én született Brooklynban. Mikor 9 éves volt, édesapja elhunyt, édesanyja pedig varrónőként dolgozott, így a család szűkös anyagi keretek között élt. Larry King nem járt főiskolára, alkalmi munkákat vállalt, 25 éves korában pedig DJ-ként kezdte keresni a kenyerét egy rádióban – ekkor vette fel a Larry King nevet. Világhírű a CNN egyik legnézettebb műsorával, a Larry King Live-val lett.

Több mint hat évtizedes pályafutása során világhírű újságíróvá és műsorvezetővé vált, aki olyan interjúalanyokat faggatott többek között, mint Frank Sinatra, Clint Eastwood, George W. Bush, Eric Clapton, Richard Nixon, Bette Davis, Paul McCartney, Bill és Hillary Clinton, Donald Trump (még elnöksége előtt), Lady Gaga, Hugh Grant vagy John F. Kennedy Jr. Vitathatatlanul komoly karrierje mellett pedig az évek során

popkulturális ikonná és igazi showmanné vált, akinek műsoraiba az interjúalanyai szerettek „vendégségbe menni”

– nála jobban senki nem értett ahhoz, hogyan kell hatásosan, mégis lényegretörően kérdezni.

Televíziós -és rádiós karrierje mellett filmekben és sorozatokban is szerepelt, általában önmagát alakítva. Először a Miami Undercover 1961-es epizódjában tűnt fel, majd később láthattuk például a Szellemirtókban és a 2016-os The Remake-ben, valamint a Frasier, az Esküdt ellenségek: Bűnös szándék, az American Crime Story: Az O. J. Simpson-ügy és A Stúdió című sorozatokban. Emellett King számtalan filmnek és sorozatnak kölcsönözte jellegzetes hangját. A Mézengúzban (Bee Movie) ő volt Bee Larry King; a Gravity Falls-ban Wax Larry King, valamint a Shrek-filmek második és harmadik részében több karakter is az ő hangján szólalt meg.

Larry King egy Los Angelesi kórházban hunyt el. A gyászhírt január 23-án Larry King Twitterén tették közzé.

Avatar

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya