Hírek

90 évesen is filmet rendez Clint Eastwood

Ismét a kamera mögé ül Clint Eastwood! A 90 éves hollywoodi legenda ráadásul a Cry Macho című alkotás főszerepét is elvállalja majd – írja a Deadline.

Clint Eastwood idén töltötte be 90. életévét és 40 rendezéssel, valamint 71 szerepléssel a háta mögött egyértelműen a kortárs filmtörténet egyik legnagyobb alakját köszönthetjük benne. Hiába sikerült félre sokak szerint egy-egy alkotása mostanában, minden új rendezésének hírét örömmel fogadjuk. Nincs ez máshogy a készülő Cry Macho kapcsán sem!

A példamutogatós bácsi – Clint Eastwood kései korszakának ellentmondásai

Noha hivatalosan még nem erősítették meg a hírt, állítólag a Warner Bros. égisze alatt készül el a film, amelyhez a források szerint Eastwood már el is kezdte keresgélni a forgatási helyszínt. A forgatókönyvön Nick Scenk mellett az eredeti novellát író N. Richard Nash dolgozik, így biztosak lehetünk egy hiteles adaptációban.

A Cry Macho egy kiöregedő rodeósztárról szól, akit a ’70-es évek végén megbíznak egy nem mindennapi feladattal. Volt főnöke fiát kéne elhoznia alkoholista anyjától. Az idős férfi és a fiatal fiú együtt vágnak hát neki, hogy átszeljék Mexikó kies tájait és eljussanak Texasba.

A generációk találkozása és ütközése pedig gyönyörűen alakítja mindkettőjük életét a hosszú út során.

A westernes hangulatúnak ígérkező dráma tehát Eastwood egyik legkedvesebb és legtöbbet feldolgozott tematikája mellett marad: a generációs különbségek, a modern világ hozta társadalmi változások állnak szembe egy letűnt kor ideáljával.

Azt egyelőre nem tudni pontosan, mikor is érkezik a Cry Macho, hiszen a koronavírus jócskán megnehezít most minden produkciót. Mivel azonban ez az egyetlen projekt az alkotó naptárában jelenleg, így akár arra is van esély, hogy már 2021 telén mozikba kerüljön az alkotás.

Íme a szerintünk legjobb Eastwood-rendezések: egyetértesz a top 10-es listánkkal?

Clint Eastwood egyébként annak ellenére is nagyon aktív, hogy már többször belengette visszavonulását. Tavaly érkezett a Richard Jewell balladája című rendezése, két éve pedig A csempészben szerepelt, amelyet szintén ő is rendezett. Legközelebb pedig tehát ismét a kamera mindkét oldalán helyet foglal majd.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés