Hírek

91 éves korában elhunyt Jean-Louis Trintignant francia színész

Forrás: IMDb

A francia filmgyártás egyik legjelentősebb színésze távozott el tőlünk. Jean-Louis Trintignant 91 éves volt.

Péntek este otthonában tért örök nyugalomra Jean-Louis Trintignant francia színész, akit olyan ikonikus alkotásokból ismerhet a közönség, mint az Egy férfi és egy nő, a Három szín: piros , a Z, avagy egy politikai gyilkosság anatómiája vagy az Éjszakám Maudnál. A háromszoros César-díjas színészt utoljára a Happy End és a The Best Years of a Life című filmekben láthattuk. Utóbbi ismét összehozta őt Anouk Aimée-vel, akivel az Egy férfi és egy nőben alakították a főszereplőket.

Tíz éve pedig Michael Haneke csodaszép alkotásában, a Szerelemben nyújtott maradandót.

A színész 1955-ben debütált egy tévéfilmben, és haláláig aktív maradt a szakmában. Pályafutása közel 150 filmes és sorozatos alakítást fed le, de színpadi színészként is sokat dolgozott.

Számos francia és nemzetközi fesztiválok mellett Berlinben és Cannes-ban is díjazták őt. Sokak szerint hazájának egyik legnagyobb színésze volt Jean-Louis Trintignant.

Legközelebbi projektje egy animációs film lett volna a Holokauszt idejéről, amelyben egy deportált apuka végső elkeseredettségében egyik iker fiát ledobja az Auschwitzba tartó vonatról, akit egy lengyel pár talál meg. Az alkotást azonban állítólag csak az ősszel kezdik meg, ezért nem valószínű, hogy már elkészültek a hangfelvételek Jean-Louis Trintignant játékával.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com