Hírek

A 2022-es Sikoly plakátja totál retró

A Sikoly-széria gyilkos alakját, Szellempofát ábrázoló Sikoly-plakát az 1980-as évek horror klasszikusait idéző, retró stílusú lett.

A Paramount Pictures produkció bemutatójáig már csak egy két hét van hátra, így nem csoda, hogy a forgalmazó egyre csepegteti a kedvcsinálókat. A 25 éve ijesztgető franchise legújabb filmje 2022. január 14-én rázza meg a mozikat, s úgy tűnik, hogy az alkotók cseppet sem akarnak szabadulni Wes Craven első Sikolyától, sokkal inkább visszatérnek a kezdetekhez amennyire lehet. A frissen bemutatott retró plakát is erről árulkodik.

Olvass a kedvenc sorozatgyilkosainkról, ahol természetesen Szellempofa is helyet kapott

Az új Sikoly rendezői, Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett a retró hangulat mellett egy teljesen új generációt mutatnak be: Courteney Cox, David Arquette és Neve Campbell játsszák a főszerepeket. Az októberben bemutatott előzetes is egyszerre nosztalgiát és megújulást sejtet, miközben a Sikoly esszenciáját biztosan megtartja:

Mindig valaki olyan rejtőzik a maszk mögött, akit ismersz.

Mivel a film jogai Harvey Weinstein produkciós házához tartozott, a The Weinstein Company összeomlása után a jövője egy darabig elég kétséges volt. Aztán 2019-ben a Spyglass Media Group megszerezte a jogokat az ötödik film elkészítéséhez, amit követően négy hónapon belül Bettinelli-Olpin és Gillett hivatalosan is megkapták a projektet, s ezután már zöld utat kapott a film, egyre csatlakoztak hozzá a régi és az új nevek. Most pedig már itt állunk a bemutató előtti hetekben.

Az új poszter a Creepy Duck Design alkotása, amely nem csak a nyolcvanas évek stílusát kapta el, de a film szlogenjét is a plakát részévé tette. Ez a vissza az időben hozzáállás a nosztalgia mellett tisztelgésként is értelmezhető a minden idők egyik legnépszerűbb slasher filmje előtt.

A 2022-es Sikoly bemutatója január 14-én lesz.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!