Hírek

Itt az első előzetese A 22-es csapdája sorozatnak

Megtekinthető a Joseph Heller regényéből, A 22-es csapdájából készült hatrészes sorozat első előzetese – olvastuk a Collideren.

A minisorozat rendezője és producere George Clooney, akinek még egy mellékszerepe is van. Eredetileg a főszerepet is ő játszotta volna, de aztán azt inkább átadta Kyle Chandlernek, így több ideje maradt a rendezésre.

A 22-es csapdája egy, a II. világháború alatt játszódó szarkasztikus regény, amely John Yossarian kapitányt követi nyomon, és egy olyan katonai szabályt helyez a fókuszába, amely egyben egy önmagába visszatérő logikai paradoxon.

Az előzetes játékos, humoros hangneme George Clooney és a Coen testvérek közös filmjét, az Égető bizonyítékot juttatja az eszünkbe.

George Cloony az első két epizódot rendezte, rajta kívül két-két epizódot rendezett Grant Heslov és Ellen Kuras. A forgatókönyvet Luke Davies és David Michôd írta.

A sorozat premierje május 17-én lesz.

Avatar

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya