Hírek

A 6. évaddal véget ér a Szilícium-völgy

Bár egy ideig nem volt biztos, hogy a tervezett 6. évaddal végleg befejeződik az HBO egyik legjobb vígjátéksorozata, most lezárta a kérdést a csatorna. A Szilícium-völgy utolsó évadára készül.

A Collider alapján az HBO a napokban erősítette meg a hírt, miszerint a start-upok kusza világába bevezető, egyébként hihetetlen ötletes és vicces Szilícium-völgy (eredeti címen Silicon Valley) címen futó sorozat a 6. évaddal lezárul.

Szerencsére nem kaszáról van szó, azaz nem kell rohanva összekalapálni valami befejezést és elvarrni az összes szálat, amelyeket hosszú évadokon át terveztek a készítők kibontani. A sorozat mindig is a 6. évaddal fejeződött volna be, csak volt egy rövidebb időszak, amikor a népszerűsége miatt elgondolkozott az HBO, hogy talán többet is ki lehetne belőle hozni. Hogy most jó-e a végső döntés, mindenki döntse el magának.

Az egy biztos pozitívum, hogy a sorozat készítője, Mike Judge mindig is 6 évaddal számolt, minden történetszálat így alakított, és állítólag jó ideje pontos elképzelése van arról, hogyan is zárja le a Pipe Piperös fiúk kalandjait. Ha pedig mindenképpen véget kell, hogy érjen a Szilícium-völgy, ez legalább úgy történik, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Ráadásul attól sem kell tartani, hogy a 6. évad csak úgy elsuhan a közeljövőben, hiszen a széria záró fejezetét még el sem kezdték forgatni. Ez nyilván részben a színészek egyéb elfoglaltságai miatt van, másrészt azért, mert az executive produceri szerepeket ellátó Alec Berg a Barry című szintén HBO-sorozat révén nagyon le van kötve.

A főbb szerepekben egyébként Thomas Middleditch, Kumail Nanjiani, Martin Starr, Josh Brener, Amanda Crew, Matt Ross és Zach Woods.

Jön tehát a befejezés, de egy olyan, ami előre átgondolt és nem elsietett lesz. Aki pedig eddig nem nézte volna a show-t, annak pont van ideje a 6., záró évadig behoznia a lemaradását. Érdemes!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com