Hírek

Sosem késő elkezdeni: a 76 éves Stallone szuperhős szerepben – Samaritan előzetes

Mi a közös a legtöbb szuperhősben szupererejükön kívül? Leginkább az, hogy mindannyian elég fiatalok ahhoz, hogy városról városra járva harcoljanak a gonosz ellen. A 76 éves Sylvester Stallone azonban a Samaritan-ban bebizonyítja, hogy szuperhősként sem muszáj nyugdíjba vonulni.

Persze Stallone-tól nem áll távol a harc és az akciófilmek világa – a Feláldozhatókban például már láthattuk, hogy az akcióhősök körében sincs felső korhatár –, de szuperhős szerepben még nem mutatkozott. A Samaritannal most ez is bekövetkezik.

A Samaritan 20 évvel azután játszódik, hogy a széles körben elismert, köztiszteletnek örvendő és emberfeletti erővel rendelkező szuperhős, a Szamaritánus titokzatos módon eltűnt. Most, hogy a várost újra ellepték a bűnözők, a lakók már csak abban bízhatnak, hogy felbukkan valaki, aki szembenéz a gonosszal és megvédi őket. Egy fiú, Sam Cleary keresni kezdi a szinte már feledésbe merült Szamaritánust, és egyre gyanúsabbá válik számára, hogy éppen csendes, visszahúzódó szomszédja több annál, mint akinek mutatja magát. A fiú nem hagyja annyiban a dolgot: megpróbálja az idősödő férfit visszaterelni a harcmezőre.

A Samaritan forgatókönyvét Bragi F. Schut írta, a producer Stallone és Braden Aftergood, a rendezői székbe pedig Julius Avery került. A Samaritan további szereplői Javon “Wanna” Walton, Pilou Asbæk, Dascha Polanco, Martin Starr, Natacha Karam és Moises Arias. A filmet először 2019 szeptemberében jelentették be, és eredetileg 2020-ra tervezték a bemutatót. A forgatás 2020 februárjában kezdődött, de a gyártás márciusra leállt a COVID miatt. A forgatás 2020. október 8-án folytatódott, és többször áthelyezték a bemutatót, ám végre megvan a végső premierdátum, azaz 2022. augusztus 26. A Samaritan az Amazon Prime Video-n lesz elérhető.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com