Hírek

A 90-es évek rap ikonjáról szól a Netflix új dokumentumfilmje

Biggie-i-got-a-story-to-tell-the-notorious-big

Már látható az 1997-ben meggyilkolt The Notorious B.I.G.-ről szól a Netlfix új dokumentumfilm előzetese, a márciusban érkező Biggie: I Got a Story to Tell előzetese.

A streaming csatornák egyik előnye, hogy olyan szűk rétegek számára készült filmek is eljuthatnak szélesebb tömegek felé, amik a „megszokott” módszerekkel sohasem. Talán a Biggie is ilyen dokumentumfilm lesz, ami a ’90-es évek hiphop csillagáról, The Notorious B.I.G.-ről szól. Anyakönyvezett nevén Christopher George Latore Wallace karrierje 1997-ben ért véget tragikusan, mikor 24 éves korában lelőtték.

A rapper édesanyja és egy közeli barátja, Voletta Wallace és Sean „Diddy” Combs a Netflixel közösen elkészítették a Biggie: I Got a Story to Tell dokumentumfilmet, aminek előzetesét már közzé is tették.

A dokumentumfilm elsősorban nem a rivaldafény felől közelít az előadóhoz, hanem egy intim betekintést kínál Biggie életébe. A filmben főleg közeli barátja, Damion “D-Roc” Butler házi felvételei láthatók. A soha nem látott felvételek mellett a film az interjúalanyokat sem felejti el megszólaltatni. A Collider szerint a doku feltárja Christopher Wallace eddig ismeretlen oldalát.

Az előzetesben látottak alapján a Biggie a rapper felemelkedését és a bűnhöz vezető útját is bemutatja.

Wallace életét már több dokumentumfilm is feldolgozta korábban. A Notorious B.I.G. Bigger Than Life és a Biggie & Tupac csak két példa. Utóbbi képsorain a másik meggyilkolt rapper ikon, Tupac is megjelenik.

A dokumentumfilm rendezője Emmett Malloy, aki több mint húsz éve forgat dokumentumfilmeket és videoklipeket. A film március 1-én kerül a Netflix polcára.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com