Hírek

A Babar-mese készítőjének új magyar családi rajzfilmjét szeptembertől vetítik a mozik

A Salamon király kalandjai című új magyar családi rajzfilmet az az Albert Hanan Kaminski belga rendező készítette, aki többek között a Babarért és a Szezám utcáért is felelős. Rajta kívül a producer és a forgatókönyvíró is nagy névnek számít. 

Szeptember 28-tól vetítik a magyar mozikban a csaknem 700 millió forintból megvalósított Salamon király kalandjai című új magyar családi rajzfilmet, amely a József Attila-díjas Böszörményi Gyula forgatókönyvíró, valamint a több népszerű animációs filmet is jegyző Albert Hanan Kaminski belga rendező közreműködésével készült. A rendező nevéhez olyan népszerű alkotások fűződnek, mint Babar: Az elefántok királya, a Pettson és Findusz, de 11 évig dolgozott a Szezám utca sorozatban is. A film Temple Réka producer vezetésével a Lengemeséket gyártó Cinemon Stúdió részvételével készült el – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A történet főhőse a 17 éves, meglehetősen szertelen és az uralkodásra éretlen Salamon király, aki éppen esküvőre készül Balkis-szal, Sába királynőjével. Ám mielőtt a nagy esemény megvalósulna, Hadad, Edóm utolsó királyának a fia bosszút áll Salamonon apja bűnéért, Edóm lerombolásáért. Bosszújához megidéz egy démont, Salamon pedig máris a sivatag közepén találja magát, távol az országától. A királyfi és hű társa, Tobi, a sivatagi róka útnak indulnak, hogy visszaszerezzék a trónt, ám útjuk során számtalan kaland vár rájuk.

Mi imádtuk a Lengemeséket – olvasd el a kritikánkat!

A film szereplőinek a magyar színjátszás jeles képviselői kölcsönözték a hangjukat. Salamont Nagy Ervin szinkronizálta, hű társát, Tobit Csöre Gábor, illetve a többi szereplőt is olyan népszerű művészek szólaltatták meg, mint Schneider Zoltán, Csankó Zoltán, Szacsvay László, Harsányi Gábor vagy Esztergályos Cecília.

A szórakoztató családi rajzfilm ötlete már több mint tíz éve megfogalmazódott az alkotókban. A magyar Cinemon Stúdió az első tervekkel még a Magyar Mozgókép Közalapítványnál pályázott, majd annak megszűnése után a Magyar Nemzeti Filmalaphoz jelentkeztek, ahonnan 2011-ben 200 millió forintot kaptak a gyártás előkészítésére, majd egy évvel később ugyanannyit nyertek gyártási támogatásként.

A film teljes költségvetése végül csaknem 700 millió forint lett, és fele-fele arányban magyar, illetve izraeli koprodukcióban készült. A film gyártása 2014-ben kezdődött el és az elmúlt három évben mintegy kétszáz fős, nemzetközi stáb részvételével zajlott. Az alkotócsapat élén a két éve Velencében, a Cartoons on the Bay nemzetközi fesztiválon életműdíjjal kitüntetett Albert Hanan Kaminski rendező állt.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com