Hírek

A balatoni nyárba repít az Együtt kezdtük előzetese

Augusztus 4-től országszerte látható lesz a hazai mozikban egy tízéves érettségi találkozó Balatoni miliőbe helyezett története.


Hirdetés

A FOMO – Megosztod, és uralkodsz forgatókönyvírója, Kerékgyártó Yvonne második játékfilm rendezése sok humorral, jó zenékkel, borokkal és balatoni életérzéssel kísért felnövéstörténet, ami úgy enged be a mai késő húszasok világába, ahogy magyar film eddig még nem – olvasható az NFI közleményében.

Marci, Franciska, Juli, Renátó, Ádi, Gigi, Nóri, Benett és Geri utoljára az érettségi banketten látták egymást.  A legendás 12. c osztály oszlopos tagjait azóta a szélrózsa minden irányába repítette az élet. Tíz év után egyik osztálytársuk, a kedvenc volt tesitanáruk (Mucsi Zoltán) lányának esküvőjén jön össze megint a nagy csapat. Felidézni azt, ami volt és élvezni, hogy igazán semmi sem változott. Vagy mégis? Mert egy ilyen nagy újratalálkozás pont arra jó, hogy kitörjön pár botrány, elcsábítsanak néhány hű szerelmest, elsüssenek egy csomó jó poént, hazudjanak, őszinték legyenek, dumáljanak, igyanak, aztán kezdjék elölről az egészet.

A 2021 nyarán és őszén forgatott vígjáték miatt a színészek és a stáb hetekre leköltöztek a Balatonra, de forgattak jeleneteket Budapesten és Londonban is. Az Együtt kezdtük főszerepeiben Színház-és Filmművészeti Egyetem, illetve a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának végzett és végzős hallgatói láthatóak. Köztük Jakab Balázs; Kövesi Zsombor; Mosolygó Sára; Lelkes Botond; illetve Koós Boglárka, Mészöly Anna, Hrisztov Toma, Nagy Márk, illetve Kanyó Kata. Mellettük Mucsi Zoltán, Pálmai Anna, Szabó Simon, Jordán Tamás, Kerekes Éva, Péterfy Bori, Zsurzs Kati és Szacsvay László erősíti a színészgárdát. A film előzetese itt látható:

A Nemzeti Filmintézet támogatásával, a SPARKS Kft. gyártásában és az RTL Magyarország koprodukciós partneri együttműködésével elkészült film forgatókönyvét Szentgyörgyi Bálint, Boros O. István és Maruszki Balázs írták, operatőre Babos Tamás, látványtervezője Valcz Gábor. A film producerei Romwalter Judit és Pék Csaba.Az Együtt kezdtük premierje 2022. augusztus 4-én lesz a filmet forgalmazó InterCom gondozásában.

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!