Hírek

Még élesebbek a tárgyak – Jön A bankár felesége sorozatadaptációja

Egy újabb nemzetközi bestsellerből készül sorozat, az Amazonnál már készül A bankár felesége.

Mint ahogyan azt egy más helyütt írtuk, az Amazon alapvető változásokat hirdetett meg a tartalomgyártás terén. Ez azt jelenti, hogy a kisebb rétegfilmeket és sorozatokat jobban háttérbe szorítják majd a szélesebb közönséghez szóló produkciók javára. Ebbe a sorba illeszkedik majd a folytatódó Jack Ryan, a többszörös díjnyertes Marvelous Mrs. Maisel, a sok vitát kavart Good Omens, az őszi szerelemáradatot kínáló Modern Love vagy az egyre jobban formálódó, méregdrága Gyűrűk Ura-sorozat.

A döntés nem véletlen, a már meglévő nagyok, az HBO, a Netflix vagy a Hulu mellé hamarosan újabb streaming-szolgáltatók lépnek be a piacra, így a verseny egyre kiélezettebb lesz az előfizetők kegyeiért.

Az sem véletlen, hogy a mostanában bejelentett új sorozatok egy jó része abszolút franchise-ban gondolkodik, mint ahogy az sem, hogy egy másik részük a közelmúlt nagy sikereinek nyomdokaiban akar érvényesülni.

Nagyon valószínű, hogy amikor az Amazonnál igent mondtak A bankár felesége megvalósítására, a döntőbizottság szeme előtt olyan alkotások lebegtek, mint az Éles tárgyak vagy a Hatalmas kis hazugságok. Erős, karakteres női főhősök, nagy titkok, feszültséggel teli történet – vagyis mindaz, amit A bankár felesége is nyújtani tud, amelyet a Homeland mögött is álló, többszörös díjnyertes alkotópáros, Lesli Glinka Glatter (rendezőként) és Meredith Stiehm (íróként) garantál majd.

Borító: 21. század kiadó

Cristina Alger idehaza is megjelent regényének középpontjában két nő áll. Mindketten rengeteget veszítettek és mindkettőnek rengeteg veszítenivalója van még. Egyikük férje egy repülőszerencsétlenségben hunyt el, de vajon tényleg balesetről van szó? A nő nyomozni kezd, miközben egy másik asszony egy banki család feltárására kap megbízást a főnökétől, akit hamarosan meggyilkolnak.

Avatar

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya