Hírek

A BBC is Amy Winehouse-ról mesél

amy_winehouse_01Nem olyan rég Cannes-ban mutattak be nagy sikerrel egy dokumentumfilmet Amy Winehouse életéről. Az Amy július 9-én kerül a magyar mozikba, de máris érkezik a BBC filmje is. Amy Winehouse-ról eddig nem közölt felvételek hétfőtől lesznek láthatóak az Egyesült Királyságban. 

A BBC iPlayerén az Egyesült Királyságban hétfőtől megtekinthető Amy Winehouse: In Her Own Words című dokumentumfilm a néhai sztár interjúiból és a BBC által 2011 előtt felvett zenei anyagaiból áll össze. A filmben a Love Is A Losing Game és a Wake Up Alone felvétele is hallható, ezeket a számokat korábban nem sugározták.

A BBC dokumentumfilmjében az énekesnő az őt ért zenei hatásokról, törekvéseiről és szövegeinek erősen bensőséges természetéről beszél. Elmondja, hogy nehéz időszak van mögötte, amikor annyira összezavarodott, hogy mindent le kellett írnia, még az érzéseit is, amelyekről nem akart tudomást venni. Blake Fielder-Civilhez fűződő szenvedélyes kapcsolatáról is mesél, mint felidézi, az inspirálta Grammy-díjas albumának, a Back To Black című lemeznek a legtöbb számát.

Winehouse 27 éves korában 2011-ben halt meg londoni otthonában alkoholmérgezés következtében. Halála előtt alkohol- és drogfüggőséggel küzdött. Hamarosan egy másik portréfilm is megjelenik a sztár életéről. Az Amy című produkciót Asif Kapadia rendezte, aki korábban Ayrton Sennáról is forgatott. Kapadia több mint száz interjút vett fel 80 emberrel – köztük Winehouse barátaival, családjával és kollégáival. A sztár apja, Mitch Winehouse azonban végül elhatárolódott az elkészült filmtől.

 

 

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés