Hírek

A Beatles felfedezéséről Grammy díjas rendező forgat

Brian Epstein (Joop van Bilsen / Anefo)
Brian Epstein (Joop van Bilsen / Anefo)

Midas Man címmel készül film a Beatles-t felfedező Brian Epsteinről; a rendező Jonas Akerlund.

A többszörös Grammy díjas Jonas Akerlund rendezi azt a filmet, ami a legendás Brian Epsteinről, a Beatles felfedezőjéről és menedzseréről, „az ötödik Beatle-ről” szól – írja a Variety.

A film címe Midas Man.Érzelmes, meleg szívű, humoros történet a siker öröméről és a kimondhatatlan kockázatok és teljesületlen vágyak rettenetes nyomásáról” – írja a film promója. Brian Epstein élete valóban anyagot szolgáltat mindehhez: ő fedezte fel a Beatles-t, ő repítette világhírnévre, Paul McCartney a csapat ötödik tagjaként beszélt róla; de dolgozott ő Jimi Hendrix-szel, a The Who-val, a Creammel és a Pink Floyddal is.

A producer Trevor Beattie szerint Akerlundnak

rock and roll szíve van” és „érti a zenét és a zeneipart is”.

Jonas Akerlund korábban a Polar című filmet rendezte a Netflixnek és a Lords of Chaos című filmet, amelyet a Sundance-en mutattak be. Néhány név, akinek dolgozott: Paul McCartney (Live Kisses), Madonna (The Confessions Tour és Ray of Light), Beyoncé (Lemonade, On the Run), Taylor Swift (The 1989 World Tour Live), Lady Gaga, U2, The Rolling Stones, Beyoncé, Pink, Jennifer Lopez, Metallica, Ozzy Osbourne, Duran Duran, Robbie Williams, Christina Aguilera, Smashing Pumpkins, Lenny Kravitz and Maroon 5.

A rendező ezt mondta Epsteinről: „Imádom, hogy Epstein látszólag ismerte minden lépését az olyan utaknak, amiket senki más nem ismert, és hogy látott olyasmiket, amiket senki más. A látomása lenyűgöző volt, megteremtett egy olyan kultúrát, ami addig nem létezett.

Avatar

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya