Hírek

A Bennet lányok elintéznek pár zombit

prideandprejudiceandzombies

A Büszkeség és balítélet valóban időtlen klasszikus, de eddig hiányoztak belőle az élőhalottak. A Pride and Prejudice and Zombies ezen próbál változtatni. Előzetes.

Nincs hiány a Büszkeség és balítélet adaptációkból, de a viktoriánus románcban a férjekre váró Bennet lányokat csak a társadalmi különbségek akadályozták. Egészen mostanáig. A Pride and Prejudice and Zombies-ban már a zombik képviselik a begyöpösödött arisztokráciát.

Jane Austen klasszikusát Seth Grahame-Smith írta át véres mészárlássá, hozzá fűződik a rossz emlékű Abraham Lincoln, a vámpírvadász is. A nagy sikerű regényt magyarul is kiadták Büszkeség és balítélet meg a zombik címmel. A filmadaptáció jogára először Natalie Portman csapott le, és sokáig úgy tűnt, ő alakítja majd Lizzy-t és David O. Russel (Napos oldal, Amerikai botrány) írja és rendezi a filmet. De miután az utóbbi kiszállt, Portman is visszavonult produceri szerepbe.

https://www.youtube.com/watch?t=3&v=QWr3mLI8Xl8

A rendező végül Burt Steers lett, aki a Hogyan veszítsünk el egy pasit című romkomot írta és a Megint 17-et rendezte eddig. Reméljük, hogy azért az új filmje jobban sikerül majd. Érdekesség, hogy a 90-es évek kultuszfilmjében is felbukkant mellékszereplőként, a remek, de kevésbé ismert A diszkó végnapjai-ban, valamint a Ponyvaregényben ő árulja el Vincentnek, hol találja meg a legendás bőröndöt, majd a kanapén fekve végignézi, ahogy kinyírják a lakótársát. Elizabeth Bennet-et a Hamupipőkéből ismerős Lily James játssza, Mr. Darcy-t pedig Sam Riley (Control, Úton). Feltűnik még Matt Smith a Doctor Who-ból, Charles Dance és Lena Headey (Trónok harca).

Sok forgatókönyvvel és rendezőváltással később tehát mégis elkészült a horror-vígjáték, ami jövő februárban érkezik a mozikba az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában, de talán hozzánk is eljut valamikor.

Bartal Dóra

Bartal Dóra az ELTE anglisztika alapszakán és filmelmélet és filmtörténet mesterszakán végzett. Szakdolgozatait gender és populáris film témakörében írta, ezen kívül dokumetumfilmekkel foglalkozik. Specializációja a coming-of-age film és a fesztiválok. 2014 óta foglalkozik írással, szerkesztéssel és filmfordítással.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com