Hírek

A Berlinale vásárán debütál Fliegauf Bence új filmjének tervezete

Kredit: Film New Europe

Berlinben mutatja be legújabb filmjének tervét az Ezüst Medve-díjas magyar filmkészítő. A Bonefever című alkotás a koprodukciós vásáron szerepel majd.

Idén rövidebb változatban rendezik meg az egyik legrangosabb európai filmes seregszemlét, a Berlinalét. A német nemzetközi filmfesztivál február 10. és 16. között fut majd – ha minden jól megy. Noha az esemény teljes programját csak február 1-jén teszik közzé, már most tudni, hogy a

Berlinale nyitófilmje François Ozon Peter von Kant című drámája lesz.

Persze a tényleges díjak nagy presztízse mellett a berlini fesztivál komoly filmes piacnak is számít. Számtalan olyan film tarolta később le a szakmát és a közönséget is, amelyet anno a Berlinale Co-Production Marketen, azaz a koprodukciós piacon vettek meg.

A 2022-es felhozatal 19 filmtervet választott be a hivatalos szelekcióba, valamint másik négyet a rendezői kategóriába, illetve másik tizet a tehetség projektbe.

Idén pedig Fliegauf Bence legújabb darabja is piacra kerül a hivatalos válogatás keretein belül.

A magyar alkotó Bonefever című filmjével indul majd neki a berlini fesztiválnak. Az Inforg-M&M Film és a Fraktál Film égisze alatt születő filmet tavaly támogatta meg a Nemzeti Filmintézet: akkor 3 millió forintot kapott a projekt a forgatókönyv fejlesztésére.

Ha pedig sikeres lesz idén, jövőre akár a kész filmmel térhet majd vissza a fesztiválra a rendező. Hiszen Berlinben mindig is sokra tartották őt. Tavaly a Rengeteg – Mindenhol látlak indult a legjobb film díjáért, míg tíz évvel ezelőtt, 2012-ben a Csak a szél három díjat is bezsebelt. De gyakorlatilag szűk 20 éve már annak, hogy Fliegauf először megvetette lábát a seregszemlén. 2003-ban a Rengeteg, 2004-ben pedig a Dealer kapcsán díjazták őt.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com