Hírek

A Black Adam nyerte a hétvégét Amerikában (de miért?)

A kritika által finoman szólva se kedvelt Black Adam nyerte meg az október 21-i hétvégét az amerikai piacon.

A DC/Warner és Dwayne Johnson szuperhős-filmje, a Black Adam 67 millió dollárt szerzett az amerikai mozikban az október 21-i hétvégén – írja a The Hollywood Reporter. A második helyezett Beugró a paradicsomba című filmmel együtt ez több mint százmillós hétvégét jelent, a nyár óta első ízben.

A Black Adam rémes kritikákat kapott. „Az egyik legostobább, legrosszabbul szerkesztett, leginkább szájbarágott értékekből felvértezett parasztot küldik a hadszíntérre a DCEU történetében” – írja a kritikánk, és igyekeztem a legvisszafogottabb sort kiválasztani. A nézők azonban B- átlaggal jutalmazták a filmet, folytatva a trendet, miszerint egy szuperhősfilm minden minőségbeli megfontolás ellenére sikerre van ítélve, és hazájában 67 millió dollárral, nemzetközileg pedig 73 millió dollárral ajándékozták meg a DC/Warnert.

Ez a nyitány nem számítana különösebben erősnek egy szuperhős-produkciótól, de a rémes 2022-es évben mégis jelentősnek számít, Dwayne Johnson karrierjében pedig a legjobb kezdés, nem számítva a Halálos iramban-szériát.

A hétvége második helyezettje George Clooney és Julia Roberts felnőtt romantikus komédiája, a Beugró a paradicsomba. Bár „telis-tele van elcsépelt, kiszámítható fordulatokkal, és már az elején tudni lehet, mire fut ki a vége (…) még a „váratlan” fordulatok is túl laposak ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen a film, a vége pedig igazi giccsbe csap át” – írtuk kritikánkban –, a film mégis 16 millió dollárt szerzett Amerikában és további szemkápráztató 80 milliót a nemzetközi piacon.

A harmadik helyezett a Mosoly című horror (8 millió dollár).

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!