Hírek

A Bolygó kapitánya moziban?

captain-planet-bolygo kapitanyaA végtelen környezettudatosságáról emlékezetes Bolygó kapitánya és kis társai lehet, hogy végre eljutnak a nagy vászonig a Sony Pictures jóvoltából – tudtuk meg a /Filmtől.

Ha valaki nem emlékezne, a ’90-es években futó rajzfilm sorozatban az öt különböző kontinensről érkezett fiatal egyesítette erejét, hogy életre hívják epizódról epizódra a Bolygó kapitányát annak érdekében, hogy elejét vegyék valamilyen szennyezésnek vagy bárminek, ami a Föld egészségére káros.

Ha a Sony megszerzi a jogokat, akkor olyan nevek, mint Mark Gordon (Gyilkos elmék-sorozat), Don Murphy (Vasököl, Transformers) és Susan Montford (Vasököl, Hibrid) fogják ellátni a produceri feladatokat.

Kérdéses, hogy vajon a mai nézőknek mennyire fog bejönni a rajzfilm mögött rejlő giccses elgondolás. A modern verziónak nem csak a mindent elsöprő pozitív üzenettel kell kezdenie valamit és kissé komolyabbra fordítania a szót, de eközben szórakoztatónak kell maradnia és szem előtt tartani a rajzfilmsorozat fő koncepcióját is.

Avatar

Piller Mónika

Piller Mónika az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve dán szakon. Szakdolgozatát az izlandi filmek és a globalizáció témakörében írta. Specializációja a skandináv film, a dokumentumfilm és az animációs film. Jelenleg a Magyar Televíziónál dolgozik szerkesztő-riporterként.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya