Hírek

A Borderlands film egy év múlva érkezik

Eli Roth Magyarországon forgatott Borderlands adaptációja 2024. augusztus 9-es premierdátumot kapott.

Eli Roth, a Motel és a Kabinláz rendezője 2024. augusztus 9-én mutatja be a Borderlands című játékadaptációt – írja a The Wrap. A film hosszú út és alapos kétségek után kapott zöld utat, de most úgy tűnik, hogy végre biztosan vászonra kerül majd.

A Borderlands egy nagysikerű FPS játéksorozat adaptációja, és sztárparédának is ígérkezik: Cate Blanchett, Kevin Hart, Jack Black és Jamie Lee Curtis is játszanak benne. „A 2K Games játéksorozata már 2009 óta hasít, világszerte 57 millió példányt adtak el a franchise részeiből. Egy nyitott világú, első személy nézetű sci-fi akciójáték, mely egy Pandora nevű bolygón játszódik (…) itt találhatók a főszereplő vadászok, akik értékes idegen technológiákra pályáznak, miközben a helyi banditákkal és egy óriási zsoldossereggel is leszámolnak” – írtuk korábban.

A Gearbox Software 2009-ben jelentette meg a PC-n és konzolon is nagy sikert aratott Borderlands című játékot, amit két folytatás is követett. A Borderlands 2 révén a kiadó egyik, addigi legnagyobb sikerét könyvelhette el. A 2019-ben debütáló Borderlands 3-at 11 millióan vásárolták meg.

A filmet 2021 tavaszán Magyarországon forgatták.

A Borderlands film egyébként a második forgatókönyvét nyúzza: az elsőt Craig Mazin (Csernobil, The Last of Us) írta, ám ő végül kivonult a projektből; a végső forgatókönyvet Roth és egy ismeretlen, Joe Crombie álnevet használó másik író állították össze. A változások miatt ebben az évben pedig kéthetes utóforgatás is zajlott Tim Miller vezetésével (mivel Roth egyéb projektjei miatt már nem ért rá).

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com