Hírek

A bosszúálló Mads Mikkelsen és a lenyűgöző szakálla – Az igazság bajnokai előzetes

Ismét közös filmmel örvendeztet meg minket Mads Mikkelsen és Anders Thomas Jensen: az alkotópáros többek között az Ádám almái és a Zöld hentesek után kicsit komolyabb hangvételre kapcsolt. Íme az így is viccesnek ígérkező Az igazság bajnokai előzetese.

Újra együtt dolgozott Anders Thomas Jensen rendező és Mads Mikkelsen.

Az összeszokott páros ismét egy vígjátékkal állt elő, noha Az igazság bajnokai első ránézésre akciódús thrillernek vagy kriminek is simán elmegy majd.

Hosszú kollaboráció előzte meg a legújabb Mikkelsen-Jensen filmet, hiszen a két dán alkotó korábban számos darabon dolgozott már közösen. A fekete humort és a komolyabb hangvételt hibátlanul keverő Jensen rendezői munkásságának egyik legjobb darabjai a Mikkelsent is felvonultató projektek. Kettejük munkájának gyümölcse a Gengszterek fogadója, a Zöld hentesek, az Ádám almái és a Férfiak és csirkék. Most ezt a sort gazdagítja tovább Az igazság bajnokai című akció-vígjáték.

A történet Mikkelsen majdnem kopasz és gyönyörű szakállal rendelkező karaktere köré épül, akinek a felesége meghal egy vonatbalesetben. Amikor azonban két férfi felbukkan nála, akik szintén a járművön utaztak és azt állítják, hogy nem baleset történt, az ex-katona férfi bosszúhadjáratra indul velük. A helyzetet viszont némiképp bonyolítja, hogy a férfi lánya is felbukkan.

A film tónusa az előzetes alapján komolyabb, mint a korábbi közös vígjátékok, de így is érezzük azért, hogy ez a darab sem lesz mentes a poénoktól vagy az öniróniától. Mikkelsen mellett szerepel még benne a Q-ügyosztályos filmekből ismerős Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann és Roland Møller is.

Az igazság bajnokai nyitja az 50. Rotterdami Filmfesztivált február elsején, azután pedig a nemzetközi mozikba is eljut majd, noha pontosan nem tudni még, mikor.

Mads Mikkelsent idén szintén láthattuk az Európai Filmdíjas Még egy kört mindenkinekben, ahol másik kedvenc rendezőjével, Thomas Vinterberggel dolgozott ismét együtt. Az ünnepelt dán alkotóval mi is készítettünk interjút, amit alább tudtok elolvasni.

Néha el kell veszítenünk a kontrollt – interjú Thomas Vinterberggel

De a következő pár év sem lesz láblógatás Mikkelsennek: ő veszi át Johnny Depp helyét a Legendás állatok filmekben, Armie Hammer oldalán pedig egy hidegháborús thrillerben szerepel majd. Ezek mellett a Chaos Walking rosszfiújának is a bőrébe bújt, aminek jövőre látható az eredménye.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com