Hírek

A Bosszúállók mesterhármast csináltak a kasszáknál

Esélye sem volt az új premiereknek. A rekordokat döntő Bosszúállók: Végtelen háború annyit szerzett harmadik hétvégéjén, mint más filmek összesen.

Már az ötödik legtöbb bevételt hozó film a Russo testvérek által készített Marvel-opusz, ami világszerte 1,6 milliárd dollárt szerzett. A lendület azonban nem állt meg, így hamarosan elérheti a 4. helyezett, a Jurassic World számait is. Aztán már csak a Star Wars: Az ébredő Erő, a Titanic és az Avatar vannak előtte – ezt a három alkotást legyőzni azonban keményebb dió. Az ébredő Erőnél nagyobb nyitóhétvége ugyanis nem jelenti azt, hogy egyből übereli az összbevételét is, bár a heti visszaesésekkel kapcsolatban egyelőre nem kell a Disney-nek aggódnia.

A Végtelen háború 46,1%-os visszaesése természetesnek mondható, és így is termelt Amerikában a film 61,8 milliót a hétvégén. A héten Kínában is bemutatták a filmet, így ez is bőven megdobta a nemzetközi eredményeket.

A héten két új filmet is bemutattak, de egyik sem igazán komoly versenyző. A nyár eleji blockbuster időszakhoz képest egy visszafogott hétvégét kaptunk. A 2. helyen Melissa McCarthy új vígjátékát, A partiállatot találjuk, míg a dobogó harmadik fokára a Breaking In című home invasion thriller állhatott fel.

A toplistában a legkisebb visszaesést a Hang nélkül érte el, mely közel 270 milliós összbevételnél jár – a büdzsé 17 millió volt.

Nem meglepő, hogy a Paramount stúdió egyből folytatást is kér a filmhez. A Fekete Párducot pedig továbbra sem lehet kikergetni a 10-es listából. Jelenleg minden idők tizedik legjobban kereső filmje.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com