Hírek

A Breaking Bad sztárja is csatlakozik Francis Ford Coppola szerelemprojektjéhez

Giancarlo Esposito, a Breaking Bad és a The Mandalorian színésze is szerepelni fog Coppola nagyszabású filmjében, a Megapolis-ban.

Coppola nagyjából harminc éve dédelgette a Megapolis filmötletét, és 2019-ben felröppentek a hírek, miszerint végre meg is valósíthatja. A Keresztapa-filmek és az Apokalipszis most rendezőjéről sokan úgy tartják, hosszú kihagyás után – 2011-ben készítette utolsó nagyjátékfilmjét, a Twixt-et – ez lehet a nagy visszatérése.

Giancarlo Esposito olyan színészekhez csatlakozik a Megapolisban, mint Jon Voight, Dustin Hoffman, Adam Driver, Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Laurence Fishburne, Aubrey Plaza, Talia Shire, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman, Grace Vanderwaal, Kathryn Hunter, James Remar, Isabelle Kusman, D.B. Sweeney, Chloe Fineman és az egyelőre kevéssé ismert Bailey Ives. Coppola azt nyilatkozta a Megapolis szereplőgárdájáról, hogy sosem volt még ennyire elégedett egy korábbi filmjének castingjával sem. Hozzátette,

„nagyszabású, és a mainstream filmektől merőben különböző film lesz a Megapolisból, és ez többek között éppen a benne szereplő színészeknek köszönhető.

Még sosem működtem együtt olyan emberekkel, akik ennyire keményen dolgoztak volna.” – írta a comingsoon.net.

A Megapolis egy gigantikus sci-finek ígérkezik, amely 1980 óta Coppola szerelemprojektje, és végül tavaly ősszel kezdődtek meg a forgatások. A film több szempontból is óriási vállalás, de a belefektetett energia mellett a rászánt pénzösszegen is látszik, hogy Coppola szenvedélyesen hisz a Megapolis sikerében: annak 100 millió dolláros költségvetését saját maga fedezi.

A film az utópisztikus New Yorkban játszódik, egy olyan modern világban, amely képtelen megoldani saját társadalmi, politikai problémáit egy óriási katasztrófa után, de egy építész mégis megpróbálkozik vele azzal, hogy megpróbálja újraépíteni a várost.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com