Hírek

A bűnös remake-je érkezik a Mélyütés alkotóitól

ake-Gyllenhaal-Antoine-Fuqua

Jake Gyllenhaal és Antoine Fuqua újra összeáll, és ezúttal dráma helyett izgalmakat ígérnek. Egy igazi klasszikust, a feszültséggel teli dán thrillert, A bűnöst dolgozzák fel.

Jake Gyllenhaal lesz a főszereplője A bűnös című film remake-jének, amelyet Antoine Fuqua rendez. Eredetijét, az azonos című dán mozit Gustav Moller dirigálta, és 2018-ban nagy sikerrel mutatták be a Sundance Filmfesztiválon.

A bűnös eseményei egyetlen reggel alatt zajlanak egy 911-es diszpécserközpontban. Joe Bayler (Gyllenhaal) telefonos szolgáltató megpróbálja megmenteni a súlyos veszélyben lévő hívót – de hamarosan rájön, hogy semmi sem az, aminek látszik, és az igazsággal való fájdalmas szembenézés az egyetlen kiút.

A bűnös forgatása egyetlen helyszínen fog zajlani novemberben, Los Angelesben, a járvány miatti szigorú higiénés és biztonsági előírások betartása mellett

– olvasható a Deadline hasábjain.

Gyllenhaal és Fuqua először a 2015-ös Mélyütés című bokszfilmben dolgoztak együtt. Gyllenhaal így nyilatkozott: „Nem lehetnék izgatottabb, hogy újra együtt dolgozhatok Antoine-nal. A Mélyütés karrierem egyik legnagyobb művészi élménye volt, és alig várom, hogy újra visszatérhessek vele. A bűnös egy különleges történet, és mindannyiunkhoz nagyon közel áll.”

Fuqua még azelőtt leforgatja ezt a filmet, mielőtt Will Smith-szel belevágna  az Emancipation munkacímű  szökevény rabszolgadrámába. Gyllenhaalt legutóbb Mysterio szerepében láthattuk a Pókember: Idegenben című filmben.

Emlékeztetőül íme, az eredeti film előzetese:

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.