Hírek

A cannes-i fesztiválhoz kapcsolódó vásáron a Manieggs

manieggs-1A 68. cannes-i filmfesztiválhoz kapcsolódó cannes-i filmvásáron május 18-án vetítik a Manieggs című magyar animációt, amelynek árusítása is megkezdődik majd a nemzetközi filmes börzén.

A cannes-i filmvásárt minden évben a fesztiválhoz kapcsolódva rendezik meg. A rendezvény lehetőséget ad a filmkészítők, forgalmazók és gyártók számára, hogy szakmai kapcsolatokat alakítsanak ki. Ebben az évben a vásáron bemutatják a Manieggs – Egy kemény tojás bosszúja című magyar animációt is, amely már számos nemzetközi szemlén és versenyben bizonyított – tájékoztatta Miklósy Zoltán, a film rendezője az MTI-t.

A rendező elmondta, hogy a közelmúltban szerződtek le egy francia filmforgalmazóval, amely az alkotás nemzetközi képviseletét és tengeren túli terjesztését is elvállalta.

Miklósy Zoltán első egész estés alkotásukról kifejtette: a tavaly év végi bemutató óta a film több nemzetközi programon is sikerrel vett részt. „Legutóbb a Montreali Nemzetközi Animációs fesztiválon (MIAFF) nyertük meg a verseny Sensum-díját, amely gyakorlatilag a közönség tetszését mutatja” – mondta el.

Miklósy Zoltán kitért arra is, hogy a film júniusban versenyez a 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon (KAFF), amelyen többek közt az Oscar-díjra is jelölt A tenger dala (Song of the sea) című animációval száll ringbe. A seregszemlén videoklip-kategóriában is neveztek a készítők a Tankcsapda együttesnek Manieggs-stílusban alkotott kisfilmjükkel.

A Manieggs – Egy kemény tojás bosszúja című, számítógépes animációs technikával (CGI – computer generated image) készült film a magyar animáció hagyományait és a nemzetközi trendek jellegzetességeit ötvözi. Az alkotás premierje az Annecy nemzetközi animációs fesztiválon volt 2014 novemberében, de versenyben volt a 11. Jameson Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon, a bukaresti Anim’est és a brüsszeli Anima fesztiválon is. Az alkotás márciusban meghívást kapott a portugál Monstra fesztiválra is, ott versenyen kívül, a Best of the World program keretében vetítették.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés