Hírek

A Cinefest Filmfesztiválon debütál Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története

Megvan a hazai premierje az év egyik legvártabb magyar filmjének. Az Enyedi Ildikó által rendezett A feleségem történetét a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be először. 

A Cannes-i filmfesztiválon hangos ovációt kiérdemelt A feleségem története a világpremier után most itthon is bemutatkozik. Enyedi Ildikó legújabb filmjét a cannes-i közönség öt perces tapssal jutalmazta, a zsűri viszont díjjal nem követte példájukat. Az Arany Pálmát a francia Titane vitte el (első alkalommal kapta meg női rendező a fesztivál fődíját). A feleségem története az amerikai kritikusoknak kevésbé, az európaiaknak viszont annál inkább tetszett, s most végre itthon is debütál.

Magyarországon a szeptember 10-18. között zajló 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál mutatja be először a filmet,

18-án vele zárul a rangos nemzetközi filmes mustra. A négy ország koprodukciójaként készült filmet Hamburgban, Budapesten és Máltán forgatták. Egy igazi múltidéző, kosztümös alkotás, amiben a holland Gijs Naber alakítja Störr kapitányt, feleségét pedig a francia Léa Seydoux játssza. A forgatókönyvet Enyedi Ildikó írta, az operatőr Rév Marcell, a vágó Szalai Károly, a látványtervező Láng Imola, a jelmeztervező Flesch Andrea.

A feleségem története Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított azonos című regényének adaptációja, Enyedi Ildikó kedves olvasmánya. A rendező így vallott a megfilmesítésről: „Ez a munka egyfajta szolgálat is volt nekem. Szeretném, ha a film segítségével minél többen megismernék és olvasnák őt. Ez nem egy szerzői film, ez egy Füst Milán film.” Az Arany Medve-díjas és Oscar-díjra jelölt Enyedi legközelebb a Balaton Brigád című magyar sorozatot rendezi majd.

A filmet magyar szinkronnal szeptember 23-ától a Mozinet forgalmazásában vetítik a hazai mozik.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com