Hírek

A Cinema City megrősítette: nem vonul ki Magyarországról

A Cinema City nem vonul ki Magyarországról, “továbbra is maximális szolgáltatást nyújt a nézőknek” – hangoztatta kedden Buda Andrea marketing és PR-igazgató, hozzátéve, hogy a MOM Park plázában található mozi üzemeltetéséről hónapok óta tárgyalnak. A MOM Park ugyanakkor azt közölte: a bevásárlóközpontban 2017. január 23-áig zavartalanul működik a Cinema City, utána az üzemeltetést egy másik nemzetközi cég veszi át.

Az MTI azt követően kereste a céget, hogy az Index megírta: a MOM Park pláza elveszi az üzemeltetési jogot a Cinema Citytől, és átadja egy másik cégnek, amely még csak most jön be Magyarországra. Buda Andrea az MTI-nek kiemelte: a MOM Park Bevásárlóközpontban, illetve a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központban a mozik üzemeltetése a két cég közötti határozott idejű szerződés alapján történik, illetve történt, mivel a Mammutban tavaly októberben lejárt szerződést nem hosszabbították meg. A MOM-mal hónapok óta folynak a tárgyalások, és Buda Andrea hangsúlyozta, hogy azok még nem zárultak le. Kiemelte: a Magyarországon idén 20. éve működő Cinema City a WestEnd és a Campona mozik teljes felújítása után további beruházásokat hajt végre, január 26-án nyitják meg Győrben az új 4DX mozit, és több multiplexet az idén részlegesen vagy teljesen felújítanak.

A kelet-közép-európai régióban a Cinema City mozikat üzemeltető I.T. Magyar Cinema Kft. Magyarországon 19 mozit üzemeltet, ebben még benne van a MOM üzletközpontban működő is. Az MTI megkeresésére a MOM Park közölte: az üzletház 2016-os felújításának következő fázisaként a mozi is megújul 2017-ben, a munkálatok 2017. január 23-át követően kezdődnek. A MOM Parkban 2017. január 23-áig zavartalanul működik a Cinema City, ezt követően az üzemeltetetést egy olyan nemzetközi cég veszi át, amely Magyarországon eddig nem volt jelen. A technikai megújuláson túl az eredeti nyelven vetített filmek továbbra is nagy hangsúlyt kapnak – tájékoztatott a MOM Park, hangsúlyozva, a mozi újranyitásáról hamarosan bővebb tájékoztatást adnak.

Az Index felidézte, hogy a Mammut a Cinema City tavalyi bezárásakor azt állította, hogy december közepén új üzemeltetővel újra nyitnak, ám ez eddig nem történt meg. Az MTI megkereste a Mammut üzemeltetőjét is, későbbre ígértek választ.

Címkék

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com