Hírek

Forgasd ki magadból az érzéseid! – A Cinemira egyik idei témája a boldogság

A Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál videóversenyt hirdet 20 év alatti fiataloknak. A szervezők hisznek abban, hogy az egyéni, vagy akár közös alkotás pozitív hatással lehet a fiatalok érzelmi jóllétére.

A kezdeményezés mellé olyan neves művészek álltak, mint Puskás-Dallos Peti zenész és az Azahriah-dokumentumfilmet is rendező Mazzag Izabella. A verseny témáit gyerekbarát brandek adták, mint a LEGO és a TOPJOY, a díjak felajánlói közt ott a Prezi is.

A Cinemirán minden évben három különböző témában alkothatnak a fiatalok. A fesztivál saját témája idén a Boldogság. „Fontosnak tartjuk, hogy most, amikor nagyon erősen jelen van a gyerekekben, fiatalokban a szorongás és az elszigeteltség érzése, próbálják meg felfedezni, hogy számukra mit jelent a boldogság, mikor és mitől érzik magukat boldognak és ezt fordítsák filmes nyelvre” – mondta Lakos Nóra, a Cinemira Filmfesztivál vezetője.

Maximum 1,5 perces filmekkel lehet nevezni három kategóriában. A Boldogság mellett a LEGO témán keresztül mindenki felfedezheti saját galaxisát, míg a Neked mit üzen a Topjoy kupak? témában kupak üzenetekből inspirálódva forgathatnak a fiatalok. Az alkotásokról Puskás-Dallos Peti zenész, Hollós Jázmin influenszer, online tartalomgyártó, Lampert Benedek fotográfus és Mazzag Izabella film- és videoklip-rendező zsűrije dönt.

A Cinemira-zsűri tanácsa: „a filmjeitek legyenek egyediek, személyesek, tegyétek bele saját gondolataitokat, érzéseiteket.”

Egyénileg és csapatban is lehet nevezni, akár több kategóriában is, augusztus 31-ig. A győztesek Aranymókus szobrot, filmes eszközbérlést, Prezi előfizetést, Play VR belépőt és mozijegyeket nyerhetnek. A legjobb alkotásokat október 13-án nagyvásznon vetítik a Cinemira Nemzetközi Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztiválon.

A nevezéshez a filmet egy linkre vagy drive-ra kell feltölteni, majd augusztus 31-ig elküldeni a cinemiravideoverseny@gmail.com címre. A tárgyban szerepelnie kell, hogy melyik témában készült a film.

Bővebb információ: https://www.cinemira.hu/teen/

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com