Hírek

A CODA nyert a PGA díjátadóján

A producerek szövetségének legnagyobb díjait a CODA, az Encanto és a Summer of Soul nyerte.

A PGA, az amerikai producerek szövetségének hagyományos, Oscar előtti díjátadója fontos előrejelzés az akadémiai díjakhoz: a producerek – természetesen – a legnagyobb hatalmú szereplők a filmiparban. Az idei díjátadón a CODA nyerte a fődíjat – írja a Collider. Mellette azonban nagyot nyert az Encanto és a Summer of Soul is.

A CODA az Apple+ tévé-drámája. Az Oscaron három kategóriában versenyez majd, köztük a legjobb film díjáért is. „Megmutatja azt is, hogy mekkora szakadék húzódik a társadalom fogyatékkal és nem fogyatékkel élő tagjai között” – írtuk kritikánkban, de annak ellenére, hogy a témája aktuális, a kivitelezés pedig remek, a film idáig nem számított élvonalbeli esélyesnek a találgatásokban (noha meg kell jegyezni, hogy az idei Oscar szokatlanul kiszámíthatatlannak ígérkezik).

A CODA az első olyan film, ami nem mozifilmként, hanem streaming produkcióként nyerte el ezt a díjat.

Az Encanto kapta a legjobb animációs film díját, a legjobb dokumentumfilmét pedig a Summer Of Soul (…Or, When the Revolution Could Not Be Televised) című alkotás.

A nyertesek teljes listája a következő (a díjak teljes eredeti címével):

Darryl F. Zanuck Award for Outstanding Producer of Theatrical Motion Pictures: CODA (Philippe Rousselet, Fabrice Gianfermi, Patrick Wachsberger)

Award for Outstanding Producer of Animated Theatrical Motion Pictures: Encanto (Yvett Merino, Clark Spencer)

Norman Felton Award for Outstanding Producer of Episodic Television – Drama: Utódlás (3. évad)

Danny Thomas Award for Outstanding Producer of Episodic Television – Comedy: Ted Lasso (2. évad)

David L. Wolper Award for Outstanding Producer of Limited or Anthology Series Television: Mare of Easttown

Award for Outstanding Producer of Televised or Streamed Motion Pictures: Tom Petty, Somewhere You Feel Free: The Making of Wildflowers

Award for Outstanding Producer of Non-Fiction Television: The Beatles: Get Back (1. évad)

Award for Outstanding Producer of Live Entertainment, Variety, Sketch, Standup & Talk Television: Last Week Tonight with John Oliver (8. évad)

Award for Outstanding Producer of Game & Competition Television: RuPaul’s Drag Race (13. évad)

Award for Outstanding Producer of Documentary Motion Pictures: Summer Of Soul (…Or, When the Revolution Could Not Be Televised) (Joseph Patel, David Dinerstein, Robert Fyvolent)

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com