Hírek

A CODA Oscar-díjas színésze sorozatot készít egy siket játékosokból álló focicsapatról

Troy Kotsur az első siket férfi, aki Oscar-díjat nyert, amelyet a CODA-ban nyújtott alakításáért kapott. A filmben felesége és fia is siket karaktereket alakítottak (ahogyan mind a négyen a valósűgban is azok), most pedig egy olyan speciális középiskola focicsapatának edzőjét alakítja, ahová hallássérültek járnak.

A Disney+-ra érkező sorozat megtörtént eseményeken alapul: a California School for the Deaf Riverside (CSDR) focicsapatának váratlan győzelmét meséli el. A csapat a 2021-es szezon alatt győzedelmeskedett a többi, nem hallássérültekből álló focicsapat ellen is, megnyerve a chicagói bajnokságot.

Az egyelőre cím nélkül futó sorozat a játékosokat, családjaikat és tanáraikat követi nyomon, a főszerepben pedig Troy Kotsur lesz mint a csapat edzője. A rendezői székbe Ron Shelton kerül, aki már több sportfilm élén állt, úgy mint a Zsákolj, ha tudsz! és a Baseball bikák. Vele karöltve íróként és executive producerként működik közre Ben Shelten (Candy Jar). A showrunner Kevin Falls (Journeyman) – adta hírül a Collider.

Kotsur első rangos filmes elismerését a CODA-ban nyújtott alakításáért nyerte el, melyért megkapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscart. A feleséségét a szintén hallássérült Marlee Matlin alakította, aki az első siket színész volt, aki Oscart nyert még 1987-ben. A filmben a halászatból élő család négy tagjából hárman siketek, a szülők és fiuk, míg lányuk nem csupán nem hallássérült, de kimagaslóan jó muzikalitással és hanggal rendelkezik. A CODA („Child Of Deaf Adults”, azaz siket szülők gyereke) az ő történetüket meséli el, és enged betekintést a hozzájuk hasonló családok életébe. Ha a Disney+-ra készülő új Kotsur-produkció is hasonlóan szívmelengető lesz, minden okunk megvan várni.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!