Hírek

A Coldplay szerzi Az éhezők viadala: Futótűz zenéjét

coldplay2-2011-pic-highLionsgate és a Republic Records közös bejelentése szerint a Coldplay Atlas című dalát hallhatja először a közönség Az éhezők viadala: Futótűz filmzenealbumáról. A többszörös Grammy-díjas Coldplay első ízben szerzett dalt mozifilm számára.

A többszörös platinalemezes Coldplay Az éhezők viadala – Futótűz névre hallgató második epizódjához szerzett Atlas című dala 2013. augusztus 26-tól lesz elérhető az iTuneson és egyéb online áruházakban.

„Tisztelem és csodálom a Coldplay-t, annak pedig kifejezetten örültünk, hogy milyen jól ráéreztek a film fő témáira és szellemiségére.” – mesélte a Futótűz rendezője, Francis Lawrence – „Megingathatatlan szenvedélyük és izgatottságuk a vártnál is gyümölcsözőbbé tette a közös munkát, így alig várjuk már, hogy megoszthassuk zenéjüket a közönséggel a világ minden részén.”

„Megtisztelő, hogy generációnk egyik ikonikus rockbandája, a Coldplay adja elő a filmzene első dalát.” – tette hozzá Tracy McKnight, a Lionsgate stúdió zenei igazgatója. – „Ráadásul Chris Martin az eredeti regények nagy rajongója, így ez még többet jelentett számunkra. A Coldplay dala pontosan aláhúzza azt a szellemi kalibert, amit azok az előadók képviselnek, akiket sikerült összegyűjtenünk ehhez az igazán erősre sikeredett soundtrackhez.”

A Coldplay az utóbbi idők egyik legmeghatározóbb együttese, világszerte több mint 60 millió eladott albummal. Emellett hét Grammy-díjjal, az MTV Music Awards öt díjával és egyéb elismerésekkel is büszkélkedhetnek. Legendás kiadójuk, a Parlophone korábban olyan előadók felvételeit gondozta, mint a The Beatles, a Queen vagy a Radiohead.

Az éhezők viadala 2012-es első epizódja minden idők tizenharmadik legsikeresebb filmje lett Észak-Amerikában, világszerte pedig közel hétszáz millió dollárt bevételt hozott. A második rész, a Futótűz november 21-től látható a hazai mozikban.

Hungary Fórum

Hungary Fórum

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya