Hírek

A családok kezdenek visszatérni a moziba: nagyot aratott a Sonic, a sündisznó 2.

A Sonic új része rekordot döntött a videójáték-adaptációk között.

71 millió dollárt keresett a Sonic, a sündisznó 2. az amerikai piacon az első hétvégéjén – írja a Variety. Ezzel a Sonic 2. minden idők legerősebben nyitó videójáték-adaptációja, megelőzve az első részt (a Sonic 58 millió dollárral nyitott).

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Világszerte még további 70 millió dollárt gyűjtött a film az összesen 53 területen lezajlott (néhol korábbi) premierje óta.

A fantasztikus eredmény egyben azt is jelzi, hogy a családok kezdenek visszatérni a moziba a járvány után: a Sonic 2. elsősorban az egész családnak szóló kalandfilm, és csak másodsorban videójáték-adaptáció.

A Sonic 2. már a sokadik olyan Paramount film, ami remekül teljesít az utóbbi időkben: Az elveszett város, a Sikoly, és a Jackass Forewer is sikeres volt, amire a stúdiónak nagy szüksége is van, mivel a járványt jelentős mozipremierek nélkül kellett átvészelnie, csupán kisebb címeket eladva streaming platformoknak.

A második helyezett a rémesen pocsék Morbius – mint képregényfilm, és mint része a Venom univerzumnak, még siralmas minősége mellett is begyűjtött újabb 10 millió dollárt ezen a hétvégén, de ez már 75%-os zuhanást jelez a korábbihoz képest, ami igen rossz szájról szájra terjedő értékelésekre utal.

A harmadik helyezett Sandra Bullock és Channing Tatum kalandfilmje, Az elveszett város, 9 millió dollárral; a film összesen 68 milliót gyűjtött eddig hazájában, ami igen erős eredmény a műfajban.

Michael Bay Rohammentője mindössze a negyedik helyet szerezte meg 8,7 millió dollárral (és 22 millióval a nemzetközi piacon). Bár a film a rendező erősebb alkotásai között szerepel – írtuk –, a közönség nem volt vevő a klasszikus Bay-féle akció- és robbanásáradatra.

És végül: míg a Batman csak ötödik ezen a hétvégén az amerikai piacon (6,5 millió dollár), nem szabad elfelejteni, hogy az idei év eddigi legnagyobb kasszasikere így is: 358 millió dollárt hozott az Egyesült Államokban és 376 milliót a világ többi országában, a járványt követő mozis éledés eddigi legvilágosabb jeleként.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés