Hírek

A Csernobil rendezője hozza el Adam Sandlernek az Oscart?

Adam Sandler ismét megcsillogtathatja színészi képességeit: újabb Netflix-drámában kapott főszerepet. A Spaceman of Bohemia adaptációja ráadásul a Csernobil rendezőjétől érkezik majd – írja a Deadline.

Ugyan Adam Sandler egyértelműen vígjátéki alkotó, a színész azért korábban több ízben is bizonyította már, hogy a lökött szerepeken kívül is van élet, ha róla van szó. Gondoljunk csak a The Meyerowitz Stories, A cipőbűvölő vagy a Men, Women & Children című filmekre.

Legutoljára pedig éppen a Netflix révén robbantott nagyot a Csiszolatlan gyémánt főszerepében; jön a duplázás?

Az egyelőre cím nélkül futó dráma Jaroslav Kalfar 2017-ben megjelent sci-fijére épül majd. A Spaceman of Bohemia az első cseh asztronauta, Jakub Procházka szemszögéből mesél el két történetet. Az űrhajós küldetése az, hogy felkutasson egy titokzatos ősi port, az űrben töltött idő alatt azonban földi élete darabjaira hullik. A regény alapján a forgatókönyvet Colby Day írja, akinek ez a projekt lesz mindössze a második egészestés filmje.

Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen a rendezői székben a kétszeres Emmy-díjas svéd alkotó ül majd, akinek többek között a 2018-19-es sorozatszezon (egyik) legjobb munkáját, a Csernobilt köszönhetjük. Johan Renck és Adam Sandler kollaborációjának egyik producere pedig Channing Tatum lesz.

Pojáca vagy rejtőzködő tehetség? – Szeretjük-e Adam Sandlert?

Sandler egyébként a sokadik Netflix-filmjére készül a Spaceman of Bohemia projekttel. Tavaly a streaming óriás legnézettebb alkotását hozta össze Jennifer Anistonnal (Gyagyás gyilkosság), nemrég pedig egy ügyeletes halloweeni filmet kaptunk tőle, ez a Hubie, a halloween hőse. De érkezik vele egy kosárlabdás film is, amelynek a producere ráadásul LeBron James.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikorra is készül el a legújabb űrdráma, de az alkotói csapatot elnézve van miért várnunk Sandler legújabb komoly szerepét.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya