Hírek

A Csernobil rendezője új minisorozatba kezd

Az Emmy-díjas Johan Renck új sorozatának címe: Girl A.

Az utóbbi évek egyik legjobb (és legnagyobb érdeklődést is kiváltó) minisorozata volt a Csernobil: a rendező, Johan Renck pedig most fog új sorozat elkészítésébe – írja a Variety.

Renck új projektje egy regényadaptáció. Abigail Dean (még nem megjelent) azonos című regénye egy sikeres new yorki ügyvédnőről szól, aki gyerekkorában elmenekült fanatikus családjától és ezzel országos hírnévre tett szert; amikor azonban édesanyja haláláról kap hírt, rá kell jönnie, hogy

mégsem hagyta egészen maga mögött a múltját,

sem testvéreit.

A regény csak jövő áprilisban jelenik meg. Renck a minisorozatot a Sony tulajdonában lévő 3000 Pictures számára rendezi; ez lesz a stúdió első limitált sorozata. A tárgyalások a lap szerint még folyamatban vannak.

Johan Renck a Csernobillal jogosan megszerzett világhírneve mellett ismert még  a Bloodline és a Vikingek sorozatról is, és a Breaking Bad-en is dolgozott. Dean regényét már jóval a megjelenés előtt aukción vásárolta meg a Viking és a HarperCollins, és 26 nyelvre fordítják le mindjárt a megjelenésig.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.