Hírek

A Csernobil rendezője új minisorozatba kezd

Az Emmy-díjas Johan Renck új sorozatának címe: Girl A.

Az utóbbi évek egyik legjobb (és legnagyobb érdeklődést is kiváltó) minisorozata volt a Csernobil: a rendező, Johan Renck pedig most fog új sorozat elkészítésébe – írja a Variety.

Renck új projektje egy regényadaptáció. Abigail Dean (még nem megjelent) azonos című regénye egy sikeres new yorki ügyvédnőről szól, aki gyerekkorában elmenekült fanatikus családjától és ezzel országos hírnévre tett szert; amikor azonban édesanyja haláláról kap hírt, rá kell jönnie, hogy

mégsem hagyta egészen maga mögött a múltját,

sem testvéreit.

A regény csak jövő áprilisban jelenik meg. Renck a minisorozatot a Sony tulajdonában lévő 3000 Pictures számára rendezi; ez lesz a stúdió első limitált sorozata. A tárgyalások a lap szerint még folyamatban vannak.

Johan Renck a Csernobillal jogosan megszerzett világhírneve mellett ismert még  a Bloodline és a Vikingek sorozatról is, és a Breaking Bad-en is dolgozott. Dean regényét már jóval a megjelenés előtt aukción vásárolta meg a Viking és a HarperCollins, és 26 nyelvre fordítják le mindjárt a megjelenésig.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya